Nőnek maradni a klimax után

2008-09-22 01:21

Ki hogyan élte meg? Begubóztál, vagy kivirultál hogy vége a fogamzásgátlás nyűgjének és szabad a szex? Trükkök, praktikák a kisebb malőrök elkerülésére.


Szerző Üzenet
vendég 2010-08-01 12:47   
  Kedves Patrícia !
A saját tapasztalataimat osztottam meg,ami nem reklám céllal történt.Köszönöm a tanácsot,maximálisan egyetértek veled! Már korábban, hónapokig jártam a piacot hetente 2-szer, és vásároltam meg áprilisban a primőr zöldséget,salátát,zellert,répát,céklát, és persze, amit csak kaptam igen borsos áron, vagyis hetente 10-12ezer ft-ot költöttem zöldségfélére, amit itthon alapos tisztítás után, egy komolyabb,drágább centrifugával zöldséglének készítettem el, és naponta elfogyasztottam(persze nem 3litert).Mellesleg vajon tisztában vagy azzal,hogy napi 4dl káposztaléhez, 15 napon keresztül hány kg káposztát kell megvásárolni,na és annak mennyi az ára úgy áprilisban?Szóval így kezdtem, a tanácsodnak megfelelően, sok zöldséget fogyasztottam lé fomájában,cipekedtem a piacon,vásároltam,és sok-sok időm,energiám,pénzem ráment- és volt, amit nem a piacon vásároltam, mert nem volt, de megvettem.És,ittam a zöldségleveket.Persze az íze nem a tortához hasonló,és nem azt a hatást fejti ki,amit a torta.DE, vajon a Teremtő milyen eledelt adott az embernek a teremtéskor- feltettem magamnak ezt a kérdést is,a választ is megtaláltam rá.Semmi nincs elrejtve az ember elől,ha valamit tudni akar, előbb-ut óbb megtalálja rá a választ."És mondta Isten:Imé néktek adok minden maghozó füvet az egész föld színén,és minden fát,amelyen maghozó gyümölcs van;az legyen néktek eledelül."I.Mózes 1:29
Mivel az egészségre törekedtem,és emberileg mindent megtettem( 15 napos léböjtkúra,napi 2-szeri béltisztitás-reggel-este)ezután a zöldség-gyümölcslevek elkészítése,a várt hatás nem maradt el.Csakhogy a vásárlás(heti 4óra),a zöldségtisztítás,centrifugálás stb.,és az összes költség kiszámítása arra vezetett,hogy ehhez majdhogynem főállás kell.Csak a mérlegelés után keresgéltem úgy, hogy természetes zöldséglé.Találtam néhány formáját,de gazdaságos t csak egyet.Némi gondolkodás után megrendeltem,elkezdtem fogyasztani.Napi 2,majd már 4 litert.Beléptem a hálózatba,azért,hogy olcsóbban hozzájussak.És: most fogsz megdöbbenni: soha senkinek nem adtam el semmit!Nem reklám céllal léptem be!Ahogy írtam is: akinek lehet,és elfogadja,annak a tapasztalataimat tudom elmondani,ill. leírni.NEM AKARTAM NYERESÉGET!Ami nyereségem lett, az az egészség,azt viszont nem lehet pénzen megvásárolni,de önző módon sem akarom megtartani. Sok sok tapasztalatomat leírhatnám.Az ize már első alkalommal kimondottan jó volt számomra, mert enyhén édeskés....és ezzel is úgy vagyok, hogy vajon melyik jobb: a gyógyszer a keserű izével, vagy a zöldséglé, a maga természetes ízével.Na, de nem is a zöldséggel van a gond, hanem az ember ízlelőbimbóival, melyek olyannyira eltorzultak...nem véletlenül bombázzák a sok mesterséges élelmiszert adalékanyagokkal, aromákkal,ízfokozókkal..stb, mert az ember örömmel veszi meg azt,ami az élelmiszeripar "söpredéke",és ami az egészségét aláássa..De, ez már egy másik téma.
patricia 2009-04-18 19:21   
  Ilike, ez jó kis reklám volt a zöld löttynek!

Csak nehogy már azt mondd, hogy a változó korra is megoldás, mert nem az. És undorító íze van, mintha kipréselt füvet innál. Egyél sok zöldséget, gyümölcsöt - ha meg tudod fizetni - és ugyanazt a hatást éred el vele.
Illike 2008-11-19 21:39   
  Sziasztok !

Aug.ban voltam 48éves.Változó kor már jóval előbb megkezdődött.Áprilisban abbahagytam a hormontablettát!
Több egészségi problémával nem tudtam megbírkózni,- mindennapos fejfájás, fáradtság, álmatlanság,idegesség,ingerültség,
izületi fájdalmak.,vérnyomás ingadozás...,évek óta kerestem rá a megoldást,
persze nem a gyógyszerekben.
A vitaminok sem oldották meg a problémát!!
Nem adtam fel a keresést, és a nyáron rátaláltam. Hosszasan nyomoztam, kutattam, miután már megtaláltam,- hogy valóban ez az igazi megoldás?
Sokat olvastam róla, kérdezgettem ahol csak tudtam.
Végül rá szántam, hogy kipróbálom. Kb. 3 hét fogyasztás után elaludtam úgy, hogy észre sem vettem,- mig addig éjjel 1 körül még azon morfondíroztam: vegyek be altatót, vagy ne vegyek,-de sokszor,szinte mindig be kellett vennem, annak ellenére, hogy esetleg másnap sok km-t vezetnem kellett.
Aztán azt vettem észre, hogy nem fejfájással ébredek, és napok óta nem fáj a fejem. A vérnyomás is helyreállt. Gyakran azon veszem észre magam, hogy míg máskor sok minden bosszantott, mostanában nyugodt vagyok.
Azelőtt depresszióra is szedtem gyógyszert, de 1 éve sikerült elhagynom, igaz, hogy lassan, óvatosan. Most már a depresszió, a hangulat ingadozás is elmúlt. Azon veszem észre magam, hogy könnyebben dolgozom, jobban bírom a munkát, több az energiám.Változó kor?Igen, csakhogy egészségesebben,és könnyen!
Mindezt megtartsam magamnak ? Ez merő önzés volna részemről!
Azon vagyok, hogy mindenkinek a tudomására hozzam, és, hogy ember-társaimnak segitsek a gyógyulásban, az egészség megszerzésében, annak megtartásában.Nemcsak a változó korban,előtte, és utána is!
Nem tarthatom meg csupán magamnak a "kincset", amire rátaláltam.
Sok embernek segített a zöld lé, csak, hogy az ismertebbeket említsem:
Pokrivtsák Mónika, aki candidás volt, súlyos diétára kényszerült, majd megtalálta Ő is a zöld lé-t, és meggyógyult.
Mészöly Kálmán, akinek a köszvénye..stb. múlt el a zöld lé fogyasztásától.
Koós Jánosnak (Aki a rettegett kórral élt) ,Mészöly ajánlotta a zöld lét, és azóta Ő is fogyasztója. Bánsági Ildikó szintén.
Ha évente egyszer-kétszer elmentem a kórházba valami oknál fogva, mindig fájdalommal töltött el a sok várakozó embertömeg..a szívem belesajdult, és mindig törtem a fejem, hogy tudnék segiteni azoknak, akik ott várakoznak a gyógyulásukra. Persze tisztában voltam vele, hogy mindenki nem fogadja el még azt sem, ha az ember a legjobbat akarja neki.
Kívánom, hogy minden ember megismerje a teste, a saját szervezete helyes, és helytelen működését, és megtudja szerezni és tartani az egészségét.
Örömmel segítek !


Nagyon sok szeretettel : Kovácsné Magyari Ilona

titok40@gmail.com


szsandor42 2008-11-06 00:44   
  Addig tudunk "fiatalosak" maradni, míg vannak céljaink,
vágyaink, szeretteink, akikért érdemes tenni!
A tevékeny életet nemszabad abbahagyni, csak figyelembe
kell venni,a jelenlegi teherbirásunkat. Legalább most
már,ne hajszoljuk túl magunkat! Hisz annyi szép van még
az életben amire eddig nem volt időnk!
Ehhez kívánok mindenkinek jó egészséget ! Egy 66-ontúli,
mindere nyitott jókedélyű férfi!
Sarika 2008-10-31 20:17   
 
tigrisliliom írta:
Sziasztok! Köszi az ötleteket. Nekem is van szobabiciklim, használom is, de nem este. Talán tényleg jobb lenne mondjuk az esti híradó alatt tekerni, nem punnyadni a hintaszékben, és jobban aludnék. Tegnap azt találtam ki, hogy este mentem át a boltba direkt gyalog, nem kocsival. Mert csak úgy céltalanul sétálgatni nem szeretek, itt vidéken unalmas is. Nagyon kellemes idő volt így eső után, nem is volt hideg. Így ma már hajnali 4-ig sikerült aludni! :-)))

Szia tigrisliliom!
Örülök, hogy azzal hogy egy kicsit többet mozogtál és egy kicsit jobban aludtál.Ha amikór csak tudod csináld tovább és ha lehet este akkór meglátod még jobb lesz nekem legalábbis igy volt ha nem csinálom nap mint nap már hiányzik és felgyülemkezik bennem a feszültség és akkór rá ülök a szobabicajra és tekerek és utána nagyon kellemesen elfáradok és nyugodtabban alszom.És had ne mondjam még a kilóim is mennek le rólam ami megint csak nem egy rossz érzés.
juliska 2008-10-31 11:20   
  A tapaszt tőlem megvonta a belgyógyász/kardiológus. A természetes alapanyagú készítmények is használnak, ha nem is tökéletes a hatásuk. Nálam a hőhullám nappali jelenség, de legalább éjjel alszom, viszont: feledékenység, dühroham, morgás mindenért... szóval, magam is nehezen viselem magamat. Lépten-nyomon összeveszek valakivel. A lelassult pajzsmirigy működése miatt jó pár kiló feljött, és nem mozdul lefelé. Hét éve volt méheltávolításom, azóta nem változik ez az állapot. Próbálok humorral hozzáállni, de nem túl nagy sikerrel. És természetesen én sem érzem belül, hogy annyi éves lennék! Csak ne emlékeztetne rá ez a sokféleség!
tigrisliliom 2008-10-31 08:46   
  Azt mondják, a szaunázás is jó hatású.
tigrisliliom 2008-10-31 08:44   
  Sziasztok! Köszi az ötleteket. Nekem is van szobabiciklim, használom is, de nem este. Talán tényleg jobb lenne mondjuk az esti híradó alatt tekerni, nem punnyadni a hintaszékben, és jobban aludnék. Tegnap azt találtam ki, hogy este mentem át a boltba direkt gyalog, nem kocsival. Mert csak úgy céltalanul sétálgatni nem szeretek, itt vidéken unalmas is. Nagyon kellemes idő volt így eső után, nem is volt hideg. Így ma már hajnali 4-ig sikerült aludni! :-)))
Janka 2008-10-29 13:20   
  Sziasztok! De jó, hogy megtaláltalak benneteket! A NŐ az mindig NŐ marad, akárhány éves! NEM veszítjük el a nőiességünket, NEM hagyjuk el magunkat! Igen jó érzés, ha ezt a környezetünk is észreveszi és értékeli! Könnyű egy 20-asnak, 30-asnak jól kinézni... Én nem cserélnék egyikkel sem! (1953-ban születtem) Szóval, 100 szónak is egy a vége: mi vagyunk az Érett Bombázók..., ezt csinálják utánunk majd a mostani fiatalok!!! Hajrá, gyertek fórumozni!!!
Brigidaire 2008-10-28 21:20   
  A tapaszt a nőgyógyász írja fel, de lehet, hogy laborvizsgálat után a háziorvos is.
barackvirag 2008-10-28 15:39   
  A mozgás biztos sokat segít, de én estére már nem vagyok túl lelkes a mozgáshoz, pedig tudom, hogy jót tenne - a tv müsor nézése közben amúgy is lehetne valami hasznosat csinálni. Az a hormonpotló tapasz jó ötletnek tünik, recept nélkül kapható? A hőhullám azért egy kicsit hangulattól is függ, ha idegesebb vagyok a kelleténél, akkor gyakrabban előjön. Nem tudom, más is ígv van vele?
Sarika 2008-10-28 15:05   
 
Brigidaire írta:
Én egy korábbi műtét (petefészek-eltávolítás) után kaptam hormonpótló tapaszt, amit azóta is használok, negatív hatását nem érzem, viszont a mások által sokat panaszolt hőhullámok se nagyon bántottak Azt olvastam, és az orvos is azt mondja, hogy a tapasz valami védelmet nyújt a csontritkulás ellen is. Egy vékony kör alakú celofánlap, amit a fenekemre kell ragasztani. Nem nagyon látszik, fürdeni is lehet vele.

Sziasztok. Én 54 éves vagyok 9 éve volt egy méheltávolitó mütétem, a petefészkek megmaradtak, tehát a menstruációm elmaradt. N agyon sokat kinlódtam én is a hő hullámokkal és közben inzulinos cukorbeteg lettem. Jelenleg a mozgás amivel tudom egy kicsit kordában tartani a panaszaimat minden este tornázom kb egy órát szobabicikli és talaj gyakorlatok ,kellemesen elfáradok és utána nyugodtabbal alszom, mert ez más mozgás mint amit napközben végzünk. Rajtam ez sokat segitett
Brigidaire 2008-10-28 14:52   
  Én egy korábbi műtét (petefészek-eltávolítás) után kaptam hormonpótló tapaszt, amit azóta is használok, negatív hatását nem érzem, viszont a mások által sokat panaszolt hőhullámok se nagyon bántottak Azt olvastam, és az orvos is azt mondja, hogy a tapasz valami védelmet nyújt a csontritkulás ellen is. Egy vékony kör alakú celofánlap, amit a fenekemre kell ragasztani. Nem nagyon látszik, fürdeni is lehet vele.
tigrisliliom 2008-10-28 08:38   
  Sziasztok, de jó, hogy válaszoltatok! Én kérdeztem volna anyukámtól, de beteg szegény és már nem emlékszik. Az idősebb barátnőm úgy emlékszik, hogy probléma nélkül átvészelte... Eléggé berágtam a nőgyógyászromra, hogy figyelmen kívül hagyja a panaszaimat. De hát ő férfi... :-))
Én 54 éves vagyok. Barackvirág, én is mindig pont akkor ébredek fel. Tök ciki, ilyenkor kimegyek a hálószobából, a gyerekek már elköltöztek, átmegyek az ő szobájukba és bámulom a tévét. Eddig nem is tudtam, milyen idétlen filmeket játszanak éjszaka, most csak ámulok... :-)))
aztán 4 óra tájban elálmosodom és elalszom, reggel persze nehéz összeszedni magam. Azon gondolkozom, hogy este később kellene lefeküdni, csak a szokásokon elég nehéz változtatni. Most még csak a tervezésnél tartok.
Jadrana, de jó neked, hogy nincs súlyproblémád, nagyon irigyellek! Hormont szedsz?

Bocsi a sok dumáért, de nagyon örültem, hogy válaszoltatok!
Jadrana 2008-10-27 13:58   
  Én azon dühöngtem, hogy igazán senki nem figyelmeztetett, amikor elkezdődtek a hangulatváltozások, hogy EZ MÁR A KLIMAX. Pedig jól jött volna egy figyelmes, idősebb barátnő, aki elmondja, hogy bizony ez nem lesz leányálom, sőt: rengeteg önfegyelmet igényel. Szerencsésnek mondhatom magam, hiszen a párom éppen olyan figyelemmel van irántam, mint régen és határozottan örülünk, hogy nincsenek azok a bizonyos "nehéz napok". Külsőre sem változtam - állítólag - sokat, bár a ráncaim sokasodnak,de a kilóim felett még úr vagyok. De azt hiszem, nem ez a lényeg. A hőhullámok, a pillanatnyi kihagyások, az éjszakai nyugtalan alvás - tehát ami nem látszik. És nekem ezeken csak gyógyszerrel sikerült úgy, ahogy úrrá lennem. Ha valaki tud jobb megoldást, SEGÍTSEN!
köszi előre is :)
barackvirag 2008-10-27 13:36   
  Sajnos nekem is hasonló gondjaim vannak, hőhullám tekintetében, pedig már kb 2-3 hónapja elmúltak, és most újra előjött. Pocsék érzés, nem tudom mit kellene tennem ellene. Ugyanakkor az éjszakákat sem tudom végigaludni, kb. 2 óra körül mindig felébredek, kb. 1 órát fent vagyok jobb híján rádiót hallgatok - füldugóval persze. 55 voltam augusztusban.
tigrisliliom 2008-10-27 11:30   
  Nektek nem lettek menpauzás tüneteitek? Megbuggyanok attól, hogy nem tudok aludni, hőhullámaim vannak és hízom. Márciusban kirúgott a 29 éves főnököm, abban a pillanatban megszűnt a menstruációm, és minden ilyen nyavalyás tünet előjött. Gondolom, összefügg az idegállapotommal. A nőgyógyász nem reagált, mikor elmeséltem neki, hormont szedni nem akarok.

Nincs valami jó ötletek, tapasztalatotok?
lastia 2008-10-21 07:12   
  Nemgondoltál arra ,hogy férjedel elkellene valmi szép hlyre menni ahol ketten lenétek és egymással foglalkoznátok,vagyis a második mézeshetet töltenétekel,így férjed is rádöbbenne,hogy összetartoztok.
Vagy problémája van szexel,akkor megtudnátok beszélni.sok sikert.
Brigidaire 2008-10-16 15:29   
  Én aggódtam, hogy idősödve már nem lesz kedvem a szexhez, és a férjem is egyre kevésbé tekint rám nőként. Az utóbbi be is jött, azzal, hogy igazából más nők se érdeklik. Ő valahogy beletörődik a helyzetbe, pedig jóképű, és csak négy évvel idősebb nálam (ő 59). Nekem viszont hiányzik a gyöngédség, és a közelmúltban felbukkant középiskolás osztálytársamtól váratlanul meg is kaptam. Korábban eszembe se jutott volna megcsalni a férjemet, de most, hogy ő már legalább két éve minden erőfeszítésem ellenére sem mutat irántam semmi "ágybeli" érdeklődést, nem érzem a dolgot megcsalásnak. Két-háromhetente találkozom régi-új barátommal, aki olyan lelkesedéssel és kedvességgel vesz körül, hogy igazán nem volt nehéz levennie a lábamról. A szex majdnem olyan jó, mint akár 30 évvel ezelőtt, és ráadásul a hangulatom is jó, fittebbnek is érzem magam.
esetlen 2008-10-05 14:44   
  Felszabadult lettem. Seperc elfelejtettem, hogy időnként milyen nyűg is volt.
Nem tudom, hogy a nőiességemet nem befolyásolhatja a korom. Nőnek születtem, miért is lennék másmilyen.
lastia 2008-09-26 11:17   
  Úgylátom nem sokan jönnek fórumozni,gyerünk lányok hol vagytok?
lastia 2008-09-22 19:10   
  Eggyet értek az előttem szolóhoz,nemkell megijedni fittnek kell maradni és,ugy érezzuk magunkat mintha 30 lenénk.
Szerintem aki nemgondol arra ,hogy jaj milesz ezután .?
Élnikell továbbra is a megszokott életünket,és nem elhanyagolni dolgokat mert most már elmúltunk 50-ven
Továbbra is nők maradjunk,fittek és csinik!!!!!!!!!!!!
kiváncsiötvenes 2008-09-22 01:28   
  Sokan rémítgettek azzal, hogy elveszítem a nőiességemet, de én egyáltalán nem érzem úgy. Ellenkezőleg a lehetőségeimnek sem az aggodalom, sem a havonta jelentkező technikai szünet nem szab határt. A férfiak érdeklődése pedig minden ellenkező híreszteléssel szemben nem kizárólag az életkoron múlik. Nem baj, ha van, aki azt mondja: Ez a nő tud valamit...:)