Öreg a nénikém?

2008-11-09 22:23

Nagyon megörültem, amikor rátaláltam az „Öreg a nénikéd”-re. Mivel én is jócskán 50+ vagyok, és csak a nénikém öreg, úgy gondoltam jó kis fórum lesz itt, pezsgő élettel, párbeszédekkel. Csakhamar rá kellett jönnöm, ez a link egy bevehetetlen vár, ahová az ember egy „kedves naplóm” nevű kapun juthat be, belépése után a vár rácsos kapuja nagy robajjal becsukódik mögötte, úgy tűnik örökre. Már a korábbi Öregnél látható volt, hogy nem törődtek elejétől fogva a naplósokkal, kezdeti lelkes bejegyzések pusztába kiáltott szavak maradtak, és lassan az érdeklődés hiányában elsorvadt az egész dolog. Ezek a kiáltások még szerkeszthetők voltak, ha meggondolta magát az ember, még ki is törölhette. Nem úgy mint a mostaninál, ahol a bejegyzések kőbe vésődnek, majd befedi őket az érdektelenség szél fújta homokvihara. No, ez utóbbi még érthető, hisz a fórumbejegyzések máshol sem törölhetők, de azok sok témát foglalnak magukba, könnyű választani közülük. Kiábrándulva az egész linkből, el akartam felejteni az egészet, törölni akartam a számítógépemből még az emlékét is, de nem lehet! Ha tévednék, kérnék egy visszajelzést, hogy törölhetem ki a regisztrációmat! Egyre közelebb érzem magam a nénikémhez. Öregnek öreg, de olyan jól el tudok vele beszélgetni. Úgy, hogy közben fiatal maradok, sőt! SOS! Embörök! Mentsetek ki az „Öreg a nénikém”-ből! Civilke


Szerző Üzenet
Eutherpe 2011-10-27 14:19   
  Nagyon örülök, hogy rátaláltam erre az oldalra, talán a mai TV műsor ismét fellendíti. Három éve működik Bárosan szép az élet klub a mi korosztályunk számára ahol énekelni és táncolni lehet. Egy kis ízelítő a Muzsikus kávéházból. Akit érdekel írjon a ligieva@gmail.com ra pontosabb információért.

http://www.youtube.com/watch?v=hZ_2o1UTn8U

http://www.youtube.com/watch?v=Vg64RX-TB_A
Zita 2009-01-30 13:00   
  Remek, jó PR műsort nyomtak le most a rádió Q-ban. Soha nem találtam volna ide nélkülük, hogy felkészüljek vénasszonyságomra :-).
Tetszettek a zenék, és tetszett a célkitűzés amit a honlap tulajok kitaláltak. Nem sokára én is becsusszanok az 50. x-be.
Már nem is izgulok annyira.
Remélem jó sokan leszünk, mire én is megöregszem kb, úgy 80 éves koromra.
:-)
egy onli rádió azé nem volna rossz itt pluszban. fincsi dallamokkal.
Zita
vendég 2009-01-18 00:26   
  Kedves Fórumozók!
A topikot olvasva jutott eszembe ez a felhívás, amit be is másoltam ide. Érdekesnek gondolom az ötletet, hogy az aktív szeniorkorúak egy ilyen program keretében megoszthatják tudásukat, bölcsességükkel tapasztalataikkal segíthetnek jó ügyeket.
------------------
"A Nyitott Képzések Egyesület újra indítja Szenior Önkéntes Tanácsadó Programját.
A csatolt felhívásban találhat részletes információt a programról.
Kérem, hogy segítsen a program népszerűsítésében, és továbbítsa felhívásunkat olyan energikus nyugdíjasoknak, akiknek esetleg lenne kedve bekapcsolódni programunkba, és civil szervezeteknél önkéntes munkát végezni.
Segítségét előre is köszönöm!
Bővebb info itt:
http://szenioronkentes.freeblog.hu"
Civilke 2008-12-20 18:52   
  Kedves SSSSSSSSSSSSSSSSSSSSSSSSSSSSSSSSSSSSSSSSSSSSSSSSSS!
Igyexem! :)))
kiváncsiötvenes 2008-12-18 14:15   
  Kedves Mindannyian!

Úgy gondolom, hogy mint kiváncsi ötvenes minden érdekel éppen úgy, mintha annyi idős lennék, amely korosztály hajlik arra, hogy már bácsizzon és nénizzen minket. De nem ezen múlik a dolog az ember világlátását nem a személyi számának 2-5-ik számjegye határozza meg. Szeretek gondolkozni, játszani, tréfálkozni, örülni, építeni és persze beszélgetni, amikor jut rá időm. Élvezem az Adventi Kalendárium meglepetéseit, s a lap újdonságát, a játékot, amellyel még a halászlé készítés olykor zaklatott ceremóniáját is "megválthatja" kis szerencsével az ember. Ém ha választhatok, hogy halászlét főzzek vagy netezzek inkább, - egyetlen percig nem haboznék. Ne csak kritizáljuk a lapot, ami értünk van, de gazdagítsuk tartalommal, ötletekkel is. Vélemény?
vendég 2008-12-18 08:29   
  kedves Mindnyájan! Ha már ez a beszélgetés dolog elakadt,legalább tegyük fel a fejhallgatókat,ma is jó zenék vannak.Nm baj ha a krumplistészta odakap egy kicsit!Marika
vendég 2008-12-15 16:43   
  kedves Mindnyájan!Nem értem mi a probléma,ugyan nem vagyunk egyformák,különböző az igényünk,izlésünk,de semmi sem kötelező!Ha a napi meglepetés,vagy a kedves adventi naptár napra szóló nyitogatása sem tud örömet okozni,akkor nem a nénikétek,hanem Ti vagytok öregek!Marika
Civilke 2008-11-25 22:55   
  Tisztelt Fórumolvasók!

Először is elnézést kell kérnem, mert mint az egyik szerkesztőséghez közelálló társunktól megtudtam, a vaskapu még megvan, de a kulcsot bennhagyták, aki akar, menekülhet.
Hogy levelem elkeseredett hangulatát megmagyarázzam, idézném egy bejegyzésemet a régebbi „Kedves naplóm”-ból.
-------------------------------------------------

Palackposta!

Nem tudtam mire vélni kedves barátnőm levelét, amikor ezt írta nekem, "öreg a nénikéd". Mikor mondtam én valaha is valakinek azt , hogy öreg? Na, nézzük csak meg - mondtam magamnak- és rákattintottam a levél elsütő billentyűjére. És láss csodát, egy barátságos, világosságot árasztó, színvonalas honlapon találtam magam. Jó kis bevezető képek, sztorik, amelyeket olvasva a tükörbe nézve mindjárt pökhendien odavágtam magamnak, öreg a te nénikéd! Igaz, utána egy pillanatra körülnéztem, nincs-e a közelbe egy nénike, - nem volt! Mielőtt tovább olvastam volna friss felfedezésemet, még egyszer megtekintettem a tükörben annak az öreg bácsikának a képét, akinek öreg a nénikéje és megnyugodtam. Nyugodtan vállalhatja korát a kis öreg, mert még soha nem hallotta, hogy valaki így fakadt volna ki: "öreg a bácsikád"! Vagy tévedek, de akkor őt láttam a tükörben személyesen. Micsoda nagy megtiszteltetés!
Fiatalabb koromban a lányok titkos naplót, vagy más néven emlékkönyvet vezettek, melyekbe legféltettebb titkaikat, vágyaikat írták bele. Tartalmának megfelelően, - hogy más ne tudja elolvasni, e könyvecskéket - , gazdáik mindig rejtekhelyet kerestek nekik, - napközben párnák, matracok alatt, könyvek mögött várták az újabb vallomást. A fiúk persze vadásztak az ilyen naplókra, amiből sokat megtudhattak pajtásuk intim életéről, érzéseiről. Persze a mamák is kíváncsiak voltak csemetéjük lelki életére, majdnem mindegyik ismerte is a tartalmát, mert ők is voltak fiatalok, nekik is volt emlékkönyvük, amit dugdostak, tehát már hivatalból ismerték ezek vélhető feltalálási helyét.

Mivel a tükröm meggyőzött, hogy még sok víz lefolyik a Dunán, amire öreg leszek, fiatalos kíváncsisággal mindjárt a "Kedves naplóm" fejezetre szörföztem át. És mit találtam ott, egy nagy tavat, aminek a felszínén sok-sok üzenetet találtam "palackba" zárva lebegni. Ezeket az üzeneteket a kutya sem olvassa, aki bedobta, az is rég megfeledkezett róla, 2 hét után föladja a reményt, hogy valaki fölbonthatja az üzenetét, és beleteszi a sajátját, majd visszalöki a kiindulási helyére. Erről könnyen meggyőződhettem, amikor 2 palackban üzenetet cseréltem. Mindkettő egykedvűen ringatózik társai közt a vízfelszínen.

Elgondolkoztam, mi lehet ennek az oka? A mai naplókat blognak (az én fordításomban gondolatgyűjtőknek) nevezik, és ellentétben elődjükkel most az a baj, ha senki sem kíváncsi a beleírt titkos vágyakra, üzenetekre. Talán, hogyha a mi „Naplónkat”csak úgy lehetne elolvasni, hogy jó hacker módjára fel kellene törni az olvasást védő kódot, rohamosan megnőne iránta az érdeklődés.

Most szépen összehajtogatom ezt a kis gondolatmenetemet, beledugom egy palackba, jól lezárom, nehogy vizet kapjon, vigyázva a vízbe helyezem, és óvatosan meglökve útjára engedem. Mit lehet tudni, hátha akad valaki, akit érdekel a palack tartalma, és fölbontja!

-------------------------------------------------
Nem bontották ki persze, és mivel akkor más fórum nem volt, ahol az ember véleményét szavakba önthette volna, nem lehetett csodálni, hogy az ember vitorlát bontva más barátságosabb tájakra vitorlázott. Ekkor próbáltam meg először elhagyni a szigetet végleg, de ilyen célzatú e-mailomra azt a választ kaptam, hogy ez nem lehetséges.
Nem tévedek nagyot, hogy ez az állapot nem sokat változott az új „Öreg a nénikéddel”. A régi palackok ugyan a méltó helyükre, a hulladékgyűjtőbe kerültek, szépen osztályozva, nehogy a színes palack összekeveredjen a fehérrel, de minden maradt a régiben, a szokásos palackok megint ott himbálóznak a szép, megtisztított víz felszínén. Van értelme ilyen naplót fönntartani? Szerintem ez a Fórum –amilyen a régi linkben nem volt – magába foglalja egy napló szerepét is, és a Szerkesztő Úron kívül más idelátogatót is érdekelnek, amint azt a példa is mutatja.
További sikeres üzemmenetet kívánva az „Öreg a nénikéd” szerkesztőinek és kellemes időtöltést az idelátogatóknak!
Maradok tisztelettel Civilke
petteri 2008-11-25 16:04   
 
Valóban,Mi nyitottunk is egy új topikot Beszélgetés címmel,de törölték - ki érti ezt?
Pedig betartottuk a moderálási szabályokat.Talán ezért is van itt ekkora tolongás.
Az élet lengi be a portált.:-)))))))


Kedves Vendég!
A fórumtopikotok törlése technikai zűr következménye, kérlek, írj a szerkesztőségnek, vagy nyugodtan indítsd újra a topikot. A fórum működésével kapcsolatos észrevételeiteket köszönjük, a megoldáson dolgozunk.
Üdvözlettel
a Szerk.
vendég 2008-11-18 08:51   
  Valóban,Mi nyitottunk is egy új topikot Beszélgetés címmel,de törölték - ki érti ezt?
Pedig betartottuk a moderálási szabályokat.Talán ezért is van itt ekkora tolongás.
Az élet lengi be a portált.:-)))))))
lastia 2008-11-17 12:09   
  Öreg a nénikém,még nem azt jelenti,hogy öregek is vagyunk,beszélgetni lehet,lehetne,ha többen csatlakoznának.
kiváncsiötvenes 2008-11-10 00:28   
  Kedves Civilke!

Ami engem illet érdeklődéssel olvastam a Kedves Naplóm-ba írt történeteidet akár az új bronzkorról, akár a kórházról és szivesen látnék Tőled további történeteket is. Mint a szerkesztőséghez közel álló ember tudok róla, hogy milyen erőfeszítéseket tesznek a munkatársak annak érdekében, hogy minél többen örömüket leljék a magazinban és a fórumban is. Mint látod, ma már bárki hozzáadhat témát a Fórumhoz, s inkább arra bíztatnálak, hogy segíts Te is nekik, nekünk, hogy még többen örömüket lelhessék a cikkekben, beszélgetésekben. Én személy szerint sajnálnám, ha menekülni akarnál ehelyett és nem is hiszem, hogy lenne rá okod. Maradj velünk. Annak mi az oka, hogy bevehetetlen várról írsz? Nehézséget jelentett a regisztráció? Ha probléma adódik technikai munkatársaink mindenkinek készséggel segítenek. Kérlek ne haragudj azokra, akik sokszor önkéntes felajánlásból, az ügy iránti elhivatottságból azon dolgoznak, hogy sokaknek jó legyen. Egy oldal, amit ezrek látogatnak, s ahol a regisztrált közösség is négyszámjegyű már, nem gondolom, hogy igazán sorvadna. Ha az epéd bajait a kórházban hagyod, még igazán szamaritánusnak sem kell lenned ahhoz, hogy "irgalmas" légy közös dolgaink iránt. Persze ha Te nem akarsz segíteni, de a szabadulásban segítségre van szükséged, küldj egy mailt az info@oreganeniked.hu címre és segítenek törölni a regisztrációdat. Én nagyon sajnálnám és biztosan nem vagyok ezzel egyedül.