Alvás - együtt vagy külön?

2009-06-24 21:39

Mostanában divatba jön a külön ágy vagy a külön hálószoba. Jó ez? Sokan vannak, akik bármennyire is szeretik párjukat, aludni inkább egyedül szeretnének. Mi a véleményetek?


Szerző Üzenet
vendég 2010-10-27 15:58   
  Közösen kell meghozni azt a döntést, hogy egy ágyban alszunk-e vagy külön. Ez nagyon sok mindentől függhet. Nálunk ez úgy működik, hogy egy ágyban alszunk, de vannak kivételek. Sajnos betegségem miatt nagyon rosszul és keveset alszom, a párom pedig hamar elalszik, mivel reggel korán kell. Nos mikor én nem tudok aludni és igyekszem magam elfoglalni valamivel, például olvasok, gobelint varrok, tv-t nézek, őt zavarják a zajok és a fények. Ilyenkor átmegyek a másik szobába és nem zavarom őt. Ő is nyugodtan tud pihenni, én is elfoglalom magam anélkül, hogy azon aggódnék, felébresztem a mozgolódásommal. Nálunk ez vált be. Minden párnak magának kell megtalálni a megoldást erre a helyzetre.
ildi_ko 2010-10-26 17:59   
  Annak ellenére, hogy gyakran megbökdösöm, hogy ne horkoljon, menjen arrébb, nem szeretek nélküle aludni. Jó érezni az illatát, jó néha megérinteni, jó tudni, hogy ott van. Azért 160 cm széles ágynál kisebb nem lenne jó :)

Nagyszüleim szoktak viccelődni, hogy ki kell jelölni az ágyban a demarkációs vonalat és akkor nincs gond.

A szeretet amúgy nagyon sok mindent eltűr. Nagypapám iszonyatosan horkol, de nagymamám már annyira megszokta és soha nem zsörtölődött miatta. Néha megpuszilgatja (nem ám úgy, mint én a férjemet megbökdösöm...), vagy megsimogatja a fejét és akkor a horkolás halkabbá válik. Nagyim akkor ébred fel legtöbbször, ha a horkolás abbamarad.
pipacs 2010-10-26 17:41   
 
bojtrami írta:
Aludni kell!

Hogy külön, vagy együtt, azt ne a divat döntse el, hanem az érintettek.
Ha szeretik egymást, akár külön lakásban is alhatnak anélkül, hogy az a kapcsolat rovására menne. (Egy kedves ismerősöm olyan hangosan horkol, hogy nem csak mellette, de még a szomszéd szobában sem lehet aludni tőle.) Gondot okozhat, ha valaki korán kelő és fekvő, míg párja bagoly típus - egyiküknek alkalmazkodnia, így szenvednie kellene a békés együttalvás érdekében. Ilyenkor talán bölcsebb dolog nem eröltetni közös ágyat. Elkerülhetőek így a "Meddig olvasol még?", "Mennyit fészkelődsz még?" "Jaj de korán van, minek ébresztettél fel?", "Nem tudnál csendesebben készülődni" típusú kérdések, és a velük járó bosszankodások.
Ugyanakkor sokat veszítenek a külön alvók - ha a pár alvás-ébrenlét ritmusa közel azonos, akkor csodálatos, biztonságot adó érzés, amikor együtt alszik el és ébred fel két ember.
Vasgar 2010-10-26 17:40   
  Picit zavar hogy lenyúlja a takaróm, és szinte mindig leszorít az ágyról. Volt példa arra is hogy leestem az ágyról. Nem tudom meddig bírom, mondtam a barátnőmnek, hogy nincs akkorra ágy a földön amiről ő ne tudna lelökni.

.....
Ildikó1 2010-01-11 12:50   
  Szép napot mindenkinek!
Én el sem tudnám képzelni, hogy ne aludjak a párom mellett. Sok-sok évig kamionos volt és sajnos megszenvedtem az egyedüllétet és a félig üres ágyat.Ma már nem kamionos és olyan jó érzés ha éjszaka felébredek és mellettem nem üres az ágy.
mamika2 2009-07-16 12:54   
 
noparadigma írta:
Én maradok a férjem mellett, szertjük egymást, miért kéne külön aludni?

Nagyon ígazad van!!
mamika2 2009-07-16 12:54   
  Szerintem lehet egyágyban aludni, csak már nem sokat kell hancurozni. Mi is ígyteszünk 34-évútán,Van 4 gyermekünk és egy gyönyörű unokánk.Még mindig bírjuk egymást.
Civilke 2009-07-15 12:17   
  Ha van Potemix akkor nem kell félni az egy ágytól!... Legalább is a TV-ben sugárzott reklám szerint! :)))
noparadigma 2009-07-14 17:12   
  Én maradok a férjem mellett, szertjük egymást, miért kéne külön aludni?
vendég 2009-07-14 17:00   
  Aludni kell!