Hogyan óvjuk egészségünk?

2010-08-04 12:00

Kedves Fórumozók! Érdekelne a véleményetek, hogy ti hogyan vigyáztok az egészségetekre? Hasznos tanácsokat, tapasztalatokat szívesen olvasnék. Számomra elég ijesztő ez a mai közgyógyellátás, és jó lenne, ha nem a saját kárunkon kellene tanulnunk, hanem megosztanánk egymással mind a pozitív, mind a negatív élményeket. Írjatok!


Szerző Üzenet
Rózsa 2010-10-31 19:32   
  Egy történet, melyet érdemes elolvasnia hiszen,életeket lehetne megmenteni vele.

"Egy kerti-partin, egy barátnőm kissé megingott, el is ejtette a tányérját, de ezután, mindenkit megnyugtatott, hogy jól van (ugyanis a többiek orvost akartak hívni). Ő azt állította, hogy csak az új cipője miatt csúszott meg egy téglán. Felsegítették, kapott egy másik tányér ételt és bár egy kissé gyengének tűnt, tovább szórakozott. Később felhívott a férje, hogy elmondja, a feleségét kórházba vitte, ahol el is hunyt. A parti során STROKE-ja volt.
Ha tudták volna, hogyan kell beazonosítani a stroke jeleit, talán ma is velünk lehetne.
Mások nem halnak meg, de reménytelen, tehetetlen
helyzetbe kerülnek.
Egy neurológus azt állítja, hogy ha a stroke áldozatát 3 órán belül elkezdheti kezelni, teljesen visszafordítható az állapot. TELJESEN!
Azt mondja,hogy a stroke felismerésének és diagnosztizálásának egyszerű a trükkje, azután pedig 3 órán belül el kell kezdeni a kezelését.
A stroke felismerése. (Néha nehéz beazonosítani a stroke jeleit.
Sajnos, a tudatosság hiánya katasztrófát okozhat. A stroke áldozata súlyos agykárosodást szenvedhet, ha a környezete nem ismeri fel a stroke jeleit.)
Az orvosok szerint bárki felismerheti a STROKE-ot, ha három egyszerű kérést mond az illetőnek:

1. M: Meg kell kérni az illetőt, hogy MOSOLYOGJON.
2. B: Meg kell kérni, hogy BESZÉLJEN, mondjon egy egyszerű mondatot (összefüggően: pl. Szép napunk van.).
3. E: meg kell kérni, hogy EMELJE FEL mindkét karját.

Ha az illetőnek a három kérés teljesítésének bármelyikével nehézsége van,azonnal hívd a mentőket és mondd el a tüneteket!
Még egy jel: Mondd az illetőnek, hogy ÖLTSE KI A NYELVÉT.
Ha a nyelv "kicsavarodott",
ha egyik vagy másik oldalra megy a nyelv,
ez is a stroke jele lehet.
Vasgar 2010-10-26 17:33   
  Igyekszem egészségtudatos lenni. Csak akkor gyújtok rá, ha iszok . Sokat mozgok, a napi fekvőtámasz és a szinkronséta kihagyhatatlan. A napi 3 kávét feketén iszom, hogy spóroljak a cukor bevitelen.Mert a túlzott cukor fogyasztás nagyon veszélyes. Csontritkuláshoz vezethet. Így közel a 26 fele megpróbálok óvatosabban élni.
vendég 2010-08-18 15:08   
  Sajnos a közgyógyellátással kapcsolatban nem sok pozitívumot tudnék mondani. Rengeteg várakozás, a embert egyik helyről küldik a másikra, és mindenki csak találgat mi lehet a baja. A feleségemmel voltunk egy állapotfelmérésen, ahol egy vizsgálattal az egész szervezetet megnézték, és részletes vizsgálati összefoglalót is kaptunk. Ég és föld volt a különbség a hagyományos vizsgálatokhoz képest, az orvos pedig kedvesen minden kérdésünkre válaszolt, és érthetően elmagyarázta mi mivel van összefüggésben. Engem ez a LifeCode-s szűrés meggyőzött. Jó lenne ha a ilyen viszonyok lennének végre mindenhol.
vendég 2010-08-10 19:32   
  Egészséges táplálkozás.Én mindent eszem mértékkel.Az édesség tekintetében időnként kicsit elengedem magam,de ettől még nem dől össze a világ.Mozgás.A rendszerességen van a hangsúly.Nem kell halálra izzadni,de azért nem csak séta.Dohányzás?Na,hát azt semmiképpen.Én iszom egy bizonyos cseppet már évek óta.Csodákat nyilván nem tesz,de talán erősíti az immunrendszeremet.