Mikrohullámu Tévhitek

2010-12-05 21:17

Talán bizony azért nincs még hozzászólás (az én szándékomat beleértveÜ mert nem lehet. Lefagy. Erre talán jó lenne rákapcsolni egy mikrohullámot...


Szerző Üzenet
vendég 2011-03-12 15:07   
  én "véletlenül" kerültem ide, de nem véletlenül szólok hozzá ehhez a témához! (a medvehagymás cikkért "jöttem", de megláttam ezt a témát és nem tudtam elmenni mellete...)
Most sürget az idő és ezért csak dióhéjban mondok el néhány bizonyára sokkoló tudományos tényt amivel lehet majd vitatkozni, de attól még tények maradnak mégpedig bizonyítottak!

6 éve vagyok Budapesten, előtte Sydney-ben éltem, dolgoztam 20 évet... igen, ausztrál-magyar állampolgár vagyok. Itt születtem Pesten és a diplomám megszerzése meg néhány év munka után disszidáltam ausztráliába. Ez 1985-ben történt - utána két évig az osztrák lágerekben éltem a többi menekülttel a világ minden taájáról, de végül 1987 márciusában kikerültem Sydney-be és letelepedtem! Ennyit magamról és következzenek a tények a mikrohullámú technológiáról.

Most vegyetek nagy lélegzetet mert biztosítalak benneteket, hogy ez a blog lesz a legviharosabb ezen a portálon! Hogy miért? Egyszerűen azért amit most fogok írni, és ezzel felelősséget is felvállalok mert tartozni fokog nektek a magyarázattal, hiszen csak legközelebb tudok azzal szolgálni... de addig is kérdezhettek, ha szeretnétek.
A témában nagyon széles az irodalom, de ehhez tudni kell angolul mert magyarul nem feltetlenül elérhtő.

Tudományos kíserletekkel és hosszú és pénzt felemésztő kutatásról van itt szó amit a nagyközönség, a felhasználók elől gondosan elhallgattak egészen 10-15 évvel ezelőttig, de a főcsapású, legolvasottabb médiában ma sem publikálnak róla. A kutatások eredmenye melyet főleg Svájcban vezettek le a következő: a mikrohullámú sütő potenciálisan veszélyes eszköz mely hosszútávú és rendszeres használata súlyosan károsíthatja az egészséget...

1) kémiailag teljesen átalakítja, denaturálja az általa "kezelt" ételt
2) olyan ellenreakciót indít el a mikrózott étel vagy ital az immunrendszerben az etkezést követő 15 percen belül (a vérben!) mintha toxikus anyagok kerültek volna a szervezetbe ami ellen az emberi organizmus védekezésképpen azonnal mozgósít!
3) nem csak az ételt károsítja, de közvetlenül maga a mikrohullám rendkívül veszélyes az élő szervezetre - a katonaságnál és a légiforgalomnál a radar berendezéseknél használták eredendően a mikrohullámot, (ennek külön irodalma van) amit rendkívül szigorú munkavédelmi szabályok mellett lehet csak üzemeltetni és felhasználni a mai napig.
4) a kedvezőtlen tudományos eredmények hatására (de sajnos csak késéssel) megtiltották használatát a csecsemők számára melegített ételeknél - pl. anyatej vagy egyéb tejféle - a korházakban!
5) az átala kezelt ételről kimondták, hogy olyan elváltozásokat okozhatnak a szervezetben ami rákos megbetegedésekhez vezethetnek prolongált mikrósütő használat mellett - a mikróval kezelt étel elősegíti és emeli az autoimmun betegségek kialakulását!

Ennyit adok most nektek, csak úgy fejből, mert van hozzá irodalom is ami elérhető a weben csak angolul van. Gondolom sok kérdés merült fel bennetek, de ez természetes hiszen magam is így voltam ezzel! Vannak azonban törekvések és lassan interpretálják ezen tudományos eredményeket magyarul is, de ez szemben áll a gyártók érdekével itt is mint mindenhol! Ezért a nagyvállalatok mindent megtesznek, hogy elhallgassák a fájó tényeket! Köszönöm a figyelmeteket...
vendég 2011-03-12 14:58   
  én "véletlenül" kerültem ide, de nem véletlenül szólok hozzá ehhez a témához! (a medvehagymás cikkért "jöttem", de megláttam ezt a témát és nem tudtam elmenni mellete...)
Most sürget az idő és ezért csak dióhéjban mondok el néhány bizonyára sokkoló tudományos tényt amivel lehet majd vitatkozni, de attól még tények maradnak mégpedig bizonyítottak!

6 éve vagyok Budapesten, előtte Sydney-ben éltem, dolgoztam 20 évet... igen, ausztrál-magyar állampolgár vagyok. Itt születtem Pesten és a diplomám megszerzése meg néhány év munka után disszidáltam ausztráliába. Ez 1985-ben történt - utána két évig az osztrák lágerekben éltem a többi menekülttel a világ minden taájáról, de végül 1987 márciusában kikerültem Sydney-be és letelepedtem! Ennyit magamról és következzenek a tények a mikrohullámú technológiáról.

Most vegyetek nagy lélegzetet mert biztosítalak benneteket, hogy ez a blog lesz a legviharosabb ezen a portálon! Hogy miért? Egyszerűen azért amit most fogok írni, és ezzel felelősséget is felvállalok mert tartozni fokog nektek a magyarázattal, hiszen csak legközelebb tudok azzal szolgálni... de addig is kérdezhettek, ha szeretnétek.
A témában nagyon széles az irodalom, de ehhez tudni kell angolul mert magyarul nem feltetlenül elérhtő.

Tudományos kíserletekkel és hosszú és pénzt felemésztő kutatásról van itt szó amit a nagyközönség, a felhasználók elől gondosan elhallgattak egészen 10-15 évvel ezelőttig, de a főcsapású, legolvasottabb médiában ma sem publikálnak róla. A kutatások eredmenye melyet főleg Svájcban vezettek le a következő: a mikrohullámú sütő potenciálisan veszélyes eszköz mely hosszútávú és rendszeres használata súlyosan károsíthatja az egészséget...

1) kémiailag teljesen átalakítja, denaturálja az általa "kezelt" ételt
2) olyan ellenreakciót indít el a mikrózott étel vagy ital az immunrendszerben az etkezést követő 15 percen belül (a vérben!) mintha toxikus anyagok kerültek volna a szervezetbe ami ellen az emberi organizmus védekezésképpen azonnal mozgósít!
3) nem csak az ételt károsítja, de közvetlenül maga a mikrohullám rendkívül veszélyes az élő szervezetre - a katonaságnál és a légiforgalomnál a radar berendezéseknél használták eredendően a mikrohullámot, (ennek külön irodalma van) amit rendkívül szigorú munkavédelmi szabályok mellett lehet csak üzemeltetni és felhasználni a mai napig.
4) a kedvezőtlen tudományos eredmények hatására (de sajnos csak késéssel) megtiltották használatát a csecsemők számára melegített ételeknél - pl. anyatej vagy egyéb tejféle - a korházakban!
5) az átala kezelt ételről kimondták, hogy olyan elváltozásokat okozhatnak a szervezetben ami rákos megbetegedésekhez vezethetnek prolongált mikrósütő használat mellett - a mikróval kezelt étel elősegíti és emeli az autoimmun betegségek kialakulását!

Ennyit adok most nektek, csak úgy fejből, mert van hozzá irodalom is ami elérhető a weben csak angolul van. Gondolom sok kérdés merült fel bennetek, de ez természetes hiszen magam is így voltam ezzel! Vannak azonban törekvések és lassan interpretálják ezen tudományos eredményeket magyarul is, de ez szemben áll a gyártók érdekével itt is mint mindenhol! Ezért a nagyvállalatok mindent megtesznek, hogy elhallgassák a fájó tényeket! Köszönöm a figyelmeteket...
Böbemama 2011-03-03 12:59   
  Már el sem tudnám képzelni mikro nélkül az életemet Három fiút felneveltünk,most,hogy el mentek,majdnem azt a mennyiséget főzöm,mint régen.Ebből adódik kénytelenen vagyok az el nem fogyasztott lefagyasztani,amit később mikroba kiolvasztva ,melegítve megenni
Kata1 2011-02-07 16:41   
  Semmit nem veszít az ízéből.Nem ezért ajánlott várni néhány percet a fogyasztással.Már nem emlékszem pontosan,hogy miért,de utána fogok nézni.Valami kémiáról és fizikáról lehet szó....
igloine 2011-02-06 09:58   
  Nem szeretem a mikróban melegitett ételt,szerintem elveszti az eredeti ízét.
Kata1 2011-02-01 14:42   
  Azt olvastam valahol,hogy a mikróban melegített ételeket ne fogyasszuk közvetlenül a kivétel után,hanem várjunk néhány percet.
petteri 2011-01-22 10:04   
  Nekem úgy tűnik, hogy nem fagy le...
petteri 2011-01-22 10:02   
  Próbáljuk ki, hogy lefagy-e
vendég 2011-01-16 10:53   
  Egy ismerősöm anyósa szállodában dolgozott évekig, még a nyolcvanas évek elején, minden reggel orosz mikróban melegítették az ételt a vendégeknek. A korábbi munkájából adódóan, alig mozogtak az ujjai, egy-egy kávé melegítése során, a mikrón pihentette a kezét. Pár hónap alatt, folyamatosan gyógyult a keze, végül tünetmentes lett.
Más. Mikróban a leggyakrabban előforduló probléma, hogy ívet húz a készülékház, helyén egy fekete, füstös folt marad. Törlés után néhány réteg szigetelőszalag vagy cellux egy ideig megoldja a problémát, de kétkomponensű műgyantával lekenve a sérült részt, esetleg vékony műanyag lapocska odaragasztásával végleg orvosolhatjuk. Évek óta így csinálom. ***szamosháti***
vendég 2010-12-18 21:48   
  Azért nincs hozzászólás,mert ez a téma nem valami érdekes.Sok helyen olvashatunk erről,a veszélyekről és az előnyökről.Van,használjuk és kész!