Öreg a nénikéd
2012-07-22 08:48

Görögdinnye-saláta!

Itt vagyunk a dinnyeszezon közepén. A sajtó árkartellről cikkez, a szupermarketekben kötött áron adják a dinnyét, de rá se rántsunk, együk a finom, édes nyári csemegét, élvezzük, amíg van!

 


A dinnyesalátában a mediterrán ízvilág zöldségei harmonikus egységbe kovácsolódnak a görögdinnye édes ízével, lédússágával, gyönyörű piros színével. A salátát frissítő falatként vagy akár körítésként is fogyaszthatjuk.

Hozzávalók:

kb. 1,5 liter vegyes aprított leveles salátaféle (jégsaláta, cikória, madársaláta, fejes saláta, lollo rosso)

kb. ¾ liter kockára vágott, kimagozott görögdinnye

1 közepes lilahagyma vékonyra karikázva

100 g szétmorzsolt fetasajt

3 evőkanál extra szűz olívaolaj

2 evőkanál balzsamecet

só, frissen őrölt bors – ízlés szerint

Egy nagy salátástálban keverjük össze a szilárd hozzávalókat, majd közvetlen fogyasztás előtt locsoljuk meg az olajjal és a balzsamecettel, sózzuk, borsozzuk.

A saláta egy adagja kb. 120 kcal, amelyben csak 9 g zsír, 7 mg koleszterin, 125 mg nátrium és 10 g szénhidrát van. Gazdag vasban, valamint C-vitaminban.