Császár Tímea: A Fül-hegy titkaCsászár Tímea: A Fül-hegy titka
Meseregény

Új magyar mese magyar gyerekeknek az év legkülönlegesebb ünnepéről, izgalmas olvasmány advent idejére!

Mi történik Tomival, aki december hatodika éjjelén a világ legcsodálatosabb szánján elszökik a Mikulással? A Föld egy olyan távoli, elhagyatott és titkos pontjára kerül, ahová senki halandó nem juthat el: a Mikulás lappföldi otthonába. S hogy mi vár rá a Mikulás-barlangban? Lelepleződés természetesen, ám azután szórakoztató és időnként félelmetes kalandok sora veszi kezdetét, izgalmasan pergővé téve a történetet.

A Mikulás segítői, a hegyes fülű manók veszik pártfogásukba a kisfiút, segítségükkel ismeri meg Tomi a barlang népének történetét, velük járja a téli erdőt, küzd az erdei koboldokkal, együtt menekülnek a medvék és farkasok támadása elöl, együtt keresik meg a Mikulás elkóborolt rénszarvasait, és végül közös erővel szabadítják ki a gonosz boszorka fogságából az elrabolt manókat. Hőstetteiért Tomit manóvá avatják, és jutalomból a Mikulással tarthat karácsonyi ajándékosztó körútján, miközben őt magát is hazaviszik a családjához, hiszen egyszer a legfantasztikusabb kaland is véget ér. A manóbarátok azonban az utolsó percben gondoskodnak arról, hogy a Fül-hegy titka örökre a kisfiúval maradhasson.

Lappföldi élmények ihlették a mesét, amelyben az évekig Finnországban élt szerző a különféle Mikulás és karácsonyi tradíciók köré fonta a lebilincselő, kalandos történetet.