kissebb méretnagyobb méret 

Programajánló

Szabadidőnk mindig annyi van, amennyit csinálunk magunknak. A házimunka várhat. Annyi érdekes dolog történik, olyan sok minden, amit látni kell. A sokból csak egy néhányat ragadunk ki, ami szerintünk érdekes, és reméljük, hogy Önök is annak találják.

Októberben színes lesz a debreceni égbolt

Hőlégballon világbajnokság, 2010. október 2-10.

Csodálatos látványban lehet része azoknak, akik október 2-10. között Debrecenben felnéznek az égre, ugyanis itt rendezik a világ legjobb hőlégballonosainak találkozóját. A tizenkilencedik Hőlégballon Világbajnokságon az eddigi legtöbb induló, közel 130 versenyző mutatja meg különböző versenyszámokban a tudását és a színesebbnél- színesebb ballonját. Aki az egész napos eget kémlelésben elfáradt, esténként a debreceni Kossuth téren, a földön is megtekintheti a gyönyörűen kivilágított óriási léggömböket. A világbajnokság hivatalos kommunikációs partnere a Telenor, akinek segítségével a földön és a levegőben is egyszerű a kommunikáció. Nyakizmokat felkészíteni és októberben irány Debrecen!


Vígszínház: TRACY LETTS - Augusztus Oklahomában- Eszenyi Enikő rendezésében

Az elmúlt évek egyik legnagyobb amerikai Broadway sikere volt Tracy Letts 2007-ben bemutatott, többszörös Tony- és Pulitzer díjas vígjátéka. A fanyar humorú, sziporkázó párbeszédekkel teletűzdelt színművet a kontinensen először Magyarországon, a Vígszínházban láthatja a közönség, Eszenyi Enikő rendezésében.

Az Augusztus Oklahomában izgalmas krimi, frenetikus vígjáték, megrendítő családi dráma és igazi amerikai mese egy árva indiánról, egy alkoholista apáról és egy gyógyszerfüggő anyáról, akik megpróbálnak rendet tenni maguk körül. De egy olyan családban, melyben csupa léhűtő férfi, boldogtalan asszony, hűtlen férj és lázadó nő él - ez csaknem lehetetlen vállalkozás. Nem is beszélve arról, hogy a legjobb háznál is lehetnek olyan sérelmek, elfojtott vágyak és veszélyes titkok, amelyek egy alapos nagytakarítás során egyszer csak előkerülnek a régi kacatok közül, az üres gyógyszeres dobozokkal és sörösüvegekkel együtt.

Az előadás a Vígszínház társulatának színészeit kiváló szerepekkel, nagy alakítások lehetőségével ajándékozza meg. Pap Vera virtuóz játéka, Vallai Péter dekadens költője, Igó Éva és Reviczky Gábor zsörtölődő házaspárja, Börcsök Enikő és Gyabronka József boldogságot kergető párosa, Hegyi Barbara és Hegedűs D. Géza élethazugságokba menekülő szerelmespárja, valamint Láng Annamária és Fesztbaum Béla tétova kettőse, a Vígszínház társulatának nagyszerű összjátéka fergeteges estét ígér.