kissebb méretnagyobb méret   
2009-04-16 09:13

50 felett a világhálón

Hogyan élnek az 50 év felettiek? Milyen a viszonyuk az internethez?

A Gazdasági Rádióban erről kérdezte március 31-én Egri Nagy Erzsébet Bohnné Keleti Katalint, a www.oreganeniked.hu lapigazgatóját és Kozák Ákost, a lap egyik tulajdonosát. Az alábbi videóra kattintva meghallgathatjuk a beszélgetés rövidített, szerkesztett változatát.

 


Eddigi hozzászólások

Hozzászólok

Amennyiben szeretnél hozzászólni, registrálj és jelentkezz be oldalunkra!NessieGraf 2010-07-10_14:22:59_#5

Régi és új barátok, kortól, nemtől és földrajzi hovatartozástól függetlenül. Némelyekkel megadatik a találkozás, némelyekkel nem. De érzések, gondolatok ugyanúgy kialakulnak, mint az élő barátságoknál. Szerintem ez megfizethetetlen.LMari 2010-02-15_09:32:10_#4

Hat éve vagyok nyugdijban,nagyon sok örömet okoz az internet használata,van egy volt kolleganőm, aki 72 éves korában vásárolt egy laptopot, a "kattints rá nagyi"számitógépes tanfolyamon megtanulta kezelni a számizógépét.Szerintem sohasem késő elkezdeni ismerkedni ezzel a csodálatos találmánnyal.
Mari

---

Civilke 2010-01-20_23:01:00_#3

"...Sok embernek depressziót, beszűkülést, kisebségi érzést jelent, a nyugdíjba vonulás. Nem úgy Civilkének! Mikor gyermekkorában megkérdezték: na mi akarsz lenni, ha nagy leszel? Habozás nélkül rávágta: nyugdíjas.
Azt mondják a nagyokosok, aki szép öregkort akar megélni, annak bridzsezni kell. A bridzshez azonban négy ember kell. Ez volt az egyik ok, a másik az, hogy nem tudott bridzselni, ezért más, szép öregkort biztosító foglalatosságot keresett magának.
Az idősebb emberek, amikor számítógépről hallanak, csak legyintenek, magas az már nekem. Az én koromban? Szó se lehet róla! Civilke leszedte a magasból a PC-t és letette egy 85 cm magas asztalkára, szembe ült vele és elkezdtek beszélgetni egymással, csak úgy interaktívosan. Ezekből a beszélgetésekből, hamarosan őszinte, mély barátság lett, amely odáig ment, hogy egy borús, esős őszi délutánon a PC kinyitott egy ablakot előtte, amely mögött egyszerre az egész világ kitárulkozott, csodálatos módon, az Északi sarktól a Déli sarkig. És mindez elérhetővé vált számára! "

---

Ferenc 2009-11-23_20:20:43_#2

Ez nagyon összetett téma.Nagyon sok mindenek kell megváltozni. hogy lépést tudjunk tartani a rohamosan fejlődő világgal. Gondolok itt a lelki, akarati és önmegbecsülési át alakulásra

---