kissebb méretnagyobb méret   
2009-10-04 23:19

Szexkalauz ötvenen túliaknak

Manchester város tanácsa szexkalauzt adott ki az adófizetők pénzén az ötvenen felüliek számára. A város vezetői úgy vélik, hogy az idősebb korosztálynak is joga van ezen a területen korrekt életvezetési tanácsokhoz, miközben a helyi sajtó és a közvélemény azzal vádolja őket, hogy csak kidobják a pénzt az ablakon.

 


A kiadvány tanácsokat tartalmaz a potenciával kapcsolatban, javasolja, hogy nézzenek szexfilmeket, és felvilágosít arról is, hogy a napi gyakorisággal végzett szexuális aktus hetente akár 970 kilokalóriát is elégethet.

Az ingyenesen szétosztott, a szexuális egészségről és a helyes választásokról szól füzetek előállítása 8000 fontba került (kb. két és fél millió forint). Az adófizetők egyesületének szóvivője szerint a mai szűkös időkben ennek a pénznek sokkal jobb helyet is lehetett volna találni, mint egy ilyen félresikerült füzetke készítésére költeni. Az végképp nem a városi tanács dolga - vélte - hogy mi történik az ötven feletti korosztály takarója alatt. Ha nekik tanácsra van szükségük, hogy feldobják éjszakáikat, válogassanak a könyvesboltok és az újságstandok számos célszerű kiadványa közül.

A városi tanács képviselője szerint a kiadvány olyan nyelven íródott, amit az idősebbek is megértenek, és olyan kérdésekre ad választ, amelyeket ők vetettek fel. Eredetileg a kiadvány célja az idősebbek között is növekvőben levő nemi úton terjedő betegségek megelőzése, mivel az elmúlt évtizedben a 45 év felettiek között megduplázódott az ilyen fertőzések száma.

A manchesteri közegészségügyi hivatal igazgatója hozzátette, hogy a szexuális egészség kérdésköre nem csak a fiatalabb korosztályt érinti, és a kutatások szerint nagyon sok ember számára a kiadvány hasznos információkat tartalmaz. A megkérdezett ötvenen túliak szerint jó ötlet volt a könyvecskét kiadni. Egyikük, egy 68 éves hölgy szerint: „tapasztaltabbak és érettebbek vagyunk, megnőtt az önbizalmunk, és képesek vagyunk arról beszélni, hogy mi tesz minket jobb szeretőkké."
Eddigi hozzászólások

Hozzászólok

Amennyiben szeretnél hozzászólni, registrálj és jelentkezz be oldalunkra!Legyél te az első aki hozzászól!