kissebb méretnagyobb méret   
2009-12-01 09:32

Nem kell TB kártya az oltáshoz

Még egyszer az új influenzáról. Ha nem is a legborúlátóbb jóslatok látszanak valóra válni, de az influenza H1N1 kódjelű vírusa itt van közöttünk, fertőz, és egyre több embert tart távol az iskolától, a munkából. Sajnos naponta olvashatunk híreket a vírussal összefüggésbe hozható halálesetekről is.

 


Falus Ferenc országos tiszti főorvost beoltják

Falus Ferenc országos tiszti főorvos tájékoztatása szerint jelenleg 203 oltópont működik munkanapokon a fővárosban. Ezek minden kórházban megtalálhatók, valamint az ÁNTSZ két intézetében és az országos intézetek mindegyikében.

Több mint másfél millióan oltatták be magukat eddig, és az utóbbi napokban azt látjuk, hogy minden héten többen oltatják magukat, mint az előző héten, tehát jó esélyünk van arra, hogy egy nagyon jó átoltottságot érjünk el. Az Európai Unióban körülbelül 5 millió embert oltottak be, ehhez képest a mi másfél milliónkkal nem kell szégyenkeznünk.

Aki az oltópontokon akarja magát beoltatni, egy olyan okmányt kell magával hoznia amellyel igazolja, hogy Magyarországon él. Az oltópontokon 3000 forintot kell fizetni az oltás felvételéért. Tehát nem kell rendelkeznie TB kártyával, mindenki jogosult az oltás felvételére, aki Magyarországon él, tehát a Magyarországon élő és dolgozó külföldi állampolgárok és a nem biztosítottak is megkapják az oltást.

Falus Ferenc vasárnap azt mondta, hogy „a nap a közösségi felelősségvállalásról szól, egyrészt, hogy az egészségügyi dolgozók megtesznek-e mindent annak érdekében, hogy saját maguk egészségesek maradjanak, és másokat minél hamarabb és minél könnyebben tudjanak védőoltáshoz juttatni. És arról is szól, hogy Önök, akik egészségesek, vállalják-e, hogy megszúratják magukat és vállalják az ezzel járó kellemetlenséget, hogy védettek legyenek, és ezzel védjék a környezetükben lévő állapotosokat, kisgyerekeket, időseket, tehát hogy a járvány ne tudjon komoly károkat okozni."

Forrás: Freepress24
Eddigi hozzászólások

Hozzászólok

Amennyiben szeretnél hozzászólni, registrálj és jelentkezz be oldalunkra!Legyél te az első aki hozzászól!