kissebb méretnagyobb méret   
2010-03-07 22:27

A szex egészséges! - a tudomány szerint is

Kutatások azt bizonyítják, hogy a szexnek számtalan pozitív érzelmi és élettani hatása van, kezdve attól, hogy az ember fiatalabbnak látszik és annak is érzi magát, azon keresztül, hogy csökkenti a stresszt, erősíti az immunrendszert, jobb alvást biztosít egészen addig, hogy segít a keringési rendszer egészségének a megőrzésében.

 


A Journal of Sexual Medicine című lapban megjelent kutatási eredmények szerint a gyakori szex csökkenti bizonyos rákfajták kockázatát, csökkenti a vérnyomást, és így meghosszabbíthatja az életet. A cikk összeállításában közreműködő kutatók több évtized tudományos szakirodalmát tekintették át, és az alábbi következtetésre jutottak:

A szex 10 pozitív hatása az egészségre

Hosszabb élet

Azok a férfiak, akik hetente legalább kétszer szeretkeztek, szignifikánsan tovább éltek, mint azok, akik havi egynél kevesebbszer. Hasonló statisztikákról számoltak be mind brit, mind amerikai kutatók. Egy észak-karolinai kutatás szerint azok a nők, akik élvezték a szexet tovább éltek, mint azok, akik nem.

Egészségesebb szív

Azok az emberek, akik legalább hetente kétszer éltek szexuális életet, kisebb valószínűséggel kaptak szívrohamot és más fatális koszorúsér-betegséget. Összehasonlításképpen azokat, akik havi egynél kevesebbszer szexeltek, kétszer olyan gyakorisággal haltak meg szívrohamban.

Alacsonyabb vérnyomás

A gyakoribb szex összefüggésbe hozható az alacsonyabb diasztolés vérnyomással, írják a Biological Psychology című lapban. Kísérletben igazolták azt is, hogy a szexuálisan aktív emberek vérnyomása stresszhelyzetben kevésbé emelkedik meg.

A mellrák kisebb kockázata

A nemi életet ritkán vagy egyáltalán nem élő nők háromszor nagyobb valószínűséggel kapnak mellrákot, mint a szexuálisan aktív nők – egy franciaországi tanulmány szerint.

A prosztatarák kisebb kockázata

Egy Minnesota államban végzett vizsgálat szerint azok a férfiak, akik több mint 3000 alkalommal közösültek életükben, fala annyira voltak hajlamosak a prosztatarákra, mint az ennél kevesebbet szexelők. Bár a jelenség okát nem tisztázták pontosan, a kutatók azt valószínűsítik, hogy a több közösülés jobb prosztataműködést eredményez, és ilyen módon több, a prosztatára esetleg káros hatással bíró anyag távozik a szervezetből az ondóval együtt.

Fájdalomcsillapítás

A kutatások bizonyítják, hogy a közösülés csökkenti a derékfájdalmat és a migrénes fejfájást.

Karcsúbb test

Német kutatók szerint a gyakrabban szexuális életet élők karcsúbbak. Egy közösülés során körülbelül 50-60 kalóriát égetünk el, így heti háromszori alkalom havonta 700 kalóriát jelent, amitől egyébként 10 kilométer kocogással szabadulhatnánk meg.

Magasabb tesztoszteron-szint

A merevedési problémákkal kezelt férfiakban jobban nőtt a tesztoszteron-szint, ha a kezelés idején gyakrabban közösültek.

Kevesebb klimaxos tünet

A klimaxon túl levő nők esetében a szex hozzájárulhat a hormonrendszer jobb működéséhez, és a kevesebb hőhullámhoz.

Egészségesebb ondó

A kutatások eredményei szerint a gyakori szexuális életet élő férfiak nagyobb mennyiségű ondót produkálnak, és ráadásul az ivarsejtek száma is megnő az ondófolyadékban.

(Az 50Plus.com cikke nyomán)


 

Kapcsolódó anyagok

 

Eddigi hozzászólások

Hozzászólok

Amennyiben szeretnél hozzászólni, registrálj és jelentkezz be oldalunkra!Anonymus 2013-01-14_04:20:53_#1

Ilyen indokokkal vegyem rá a párom? :)

---