kissebb méretnagyobb méret   
kápé, 2010-10-23 12:34

Labdarúgó gyöngyszem született

Ezen a napon egy igazi gyöngyszem született, méghozzá fekete. Olyan labdarúgó, akinek lövőereje és pontossága mellett még egy különleges képessége volt, kiszámította és megelőzte ellenfele szándékát.

 


1956-ban csatlakozott a Santos csapatához, amellyel kilenc bajnokságot nyert. Világbajnokságon 18 évesen mutatkozott be Svédországban. A VB után mindjárt nemzeti kinccsé nyilvánította a brazil állam, nehogy elvigyék az európai klubok. Három VB-n volt tagja a világbajnoki címet szerző brazil nemzeti tizenegynek. 1969 novemberében, még harmadik világbajnoki szereplése előtt kilencszázkilencedik első osztályú bajnoki mérkőzésén lőtte pályafutása 1000. gólját.Teljes pályafutása során több mint 1200 gólt lőtt. Ha csecsemőkorától a mai napig minden esztendőre elosztjuk góljait, akkor is hozná a sok labdarúgó által csak vágyott évi tizenhetes átlagot.

A „Fekete Gyöngyszem” –Perola Negra, ahogy szülőhazájában és szerte a világon előszeretettel becézték korának leghíresebb és valószínűleg legjobban fizetett sportolója volt.

A World Soccer magazin 1999-ben megjelent szavazásának eredményeként Maradonát és Cruyff-ot megelőzve vezeti a XX. század legjobb labdarúgóinak örökranglistáját

Edson Arantes do Nascimento, vagy ahogy a világ megismerte Pelé, ma 70 éves.Eddigi hozzászólások

Hozzászólok

Amennyiben szeretnél hozzászólni, registrálj és jelentkezz be oldalunkra!Legyél te az első aki hozzászól!