kissebb méretnagyobb méret   
2010-12-31 08:23

Szilveszteri ösvény Bécsben

Egy kis elszánás kell hozzá, de még nem késő elindulni, hogy Bécsban tölthessük az idei esztendő utolsó óráit. A bécsi belvárosból a Práterig kanyargó Szilveszteri ösvény attrakciói előre láthatólag 700 ezer embert vonzanak.

 


A Bécsi Gazdasági Kamara megbízásából elkészített felmérés szerint a bécsiek 92%-a ünnepli meg a szilvesztert – főleg pezsgővel (73%), otthon (53%). A megkérdezettek 36%-a barátoknál, ismerősöknél, a többiek pedig a városban, a Szilveszteri Ösvényen, lokálokban, bálokon vagy éttermekben töltik az év utolsó napját.

Az új évet az osztrák főváros lakóinak 73%-a köszönti koccintással, szerencsehozókat 54%-uk ad ajándékba. Erre főleg a nők és az idősebbek költenek, összesen 6,4 millió eurót. Tűzijátékot főleg a fiatal férfiak vesznek – körülbelül 6,5 millió euró összértékben. A Stephansdom harangja, a Pummerin hangjával a bécsiek 35%-a köszönti az új évet, míg az éjféli valcert 35%-uk tartja elmaradhatatlan szilveszteri rituálénak.

A város legnagyobb szabadtéri rendezvényére, a Szilveszteri Ösvényre mintegy 700 ezer osztrák és külföldi látogatót várnak – elsősorban Németországból, Olaszországból és Kelet-Európából.

A Rathausplatz-tól kiindulva a Szilveszteri Ösvény belvárosszerte számtalan színpaddal, nyolcvan ételes és italos standdal és 300 fellépővel várja a szilveszteri hangulatra vágyókat. A zenei program a teljes spektrumot lefedi, a valcertől a rockon át az örökzöldekig mindenki megtalálja a hangulatának és ízlésének valót.

Idén először még a Stephansplatzon is felállítottak egy színpadot, ahol stílusosan bécsi dalokkal, operettslágerekkel és musical-ekkel búcsúztatják az óévet és köszöntik az új évet. Szintén újdonság, hogy először rendeznek tűzijátékot a Heldenplatzon.

A Szilveszteri Ösvény másik, egyre közkedveltebb helyszíne a Práterben található Riesenradplatz, ahol szambatáncosok és forró latin-amerikai ritmusok mellett zenés tűzijátékkal kápráztatják el az égi fények szerelmeseit. Az extrém élményre vágyók akár a világ legmagasabb láncos körhintájáról, a 117 méter magas Praterturmról is megcsodálhatják a szilveszteri tűzijátékot.

A Szilveszteri Ösvény teljes programja:

http://www.wien-event.at/stadt-wien-events/eventkalender/silvesterpfad-programm/

Eddigi hozzászólások

Hozzászólok

Amennyiben szeretnél hozzászólni, registrálj és jelentkezz be oldalunkra!Legyél te az első aki hozzászól!