kissebb méretnagyobb méret   
2011-02-13 10:02

Krumplirózsa

Egy férfi és egy nő a színpadon. Gáspár Sándor és Györgyi Anna. Érzelmeik és a nézők érzelmeinek legszélesebb skáláján játszanak.

 


Terence McNally Krumplirózsa című darabjának bemutatóját pénteken tartották a Pinceszínházban. A napjainkban játszódó színdarab a nagyvárosi emberek út- és társkereséséről szól. Arról, hogyan tudjuk feloldani a magányt, hogyan találunk őszinte társat, akivel megoszthatjuk múltunkat, jelenünket, bűneinket, erényeinket. A dialógusokból kibontakozó történet folyton Karinthyt juttatja eszembe: „Miért nem értheti meg egymást a férfi és a nő? Mert mindkettő mást akar: a nő a férfit, a férfi a nőt”.

Két elvált, középkorú ember egymásra találásának küzdelmét állítja elénk a darab eszköztelenül, őszintén: a férfi, Johnny és a nő, Frankie szeretetre, békére, összetartozásra vágynak - csakhogy előbb önmagukat kell legyőzniük. És ez nem könnyű feladat. A darab folyamatosan szembeállít minket azzal, hogy a legapróbb dolgokban is szerepeket játszunk, és az őszinteség csak mint a legvégső lehetőség merül fel a magunk generálta problémák megoldásakor.

A két szereplő, Györgyi Anna és Gáspár Sándor igazi érzelmeket játszik el, a Pinceszínház intim légkörében pedig közvetlen közelről lehetünk tanúi a két test és a két lélek küzdelmének.

A humorban bővelkedő, drámai tónusokat is felfestő vígjátékból évekkel ezelőtt nagy sikerű film is készült Krumplirózsa címmel, Al Pacino és Michelle Pfeiffer főszereplésével.

További részletek és képek a darabból: pinceszinhaz.hu


 
 
 

Kapcsolódó oldal(ak)

 

Eddigi hozzászólások

Hozzászólok

Amennyiben szeretnél hozzászólni, registrálj és jelentkezz be oldalunkra!Kata1 2011-02-17_11:31:32_#1

Meg fogom nézni.A filmre emlékszem,nagyon tetszett.

---