kissebb méretnagyobb méret   
2011-10-14 10:09

Már megint a borászok!

Már korábban is hírt adtunk róla, hogy tavaly megjelent egy csodálatos album, Így főznek a borászok címmel. A könyv a borászok kedvenc borain kívül megismertet kedvenc ételeikkel is, amelyek receptjeit magunk is kipróbálhatjuk.

 


Hol volt, hol nem volt, volt egyszer egy Őszi-Tóth Gábriel nevű rendkívül kiváncsi ember és bűbájos felesége, Ibolya, akik nyakukba vették az országot, és északról délre, keletről nyugatra végigjárták minden szegletét, felkutatták a híres és kevésbé híre borászokat, pincegazdaságokat, megimerkedtek a borok készítőivel, összebarátkoztak velük, és rávették őket, hogy beszéljenek életülről, szakmai karrierjükről és a bor iránti szeretetükről. A sokezer kilométer utazás, sok-sok liter elfogyasztott bor és különleges ételek kóstolgatása után egy elegáns albumot jelentettek meg. Az album 80 borászt mutat be, akik mindannyian megosztották a szerzőkkel kedvenc ételük receptjét is.

A könyvben szereplő borászok hamarosan harmadszor állnak a nagyközönség elé, hogy kóstolófesztiválon mutassák be kedvenc borukat és ezúttal nem kedvenc fogásukat, hanem az általuk kreált ínyenckrémekkel készített falatkákat.

Akit közelebbről is érdekel: Symbol étterem Óbudán, október 14-én este 6-tól.

A borászok a könyv készítése alkalmából összeálltak egy alkalmi kórusba is, amely az erre az alkalomra komponált dalt énekli. Ezt meghallgathatjátok a mai "Mára ezt találtuk" videón.

Eddigi hozzászólások

Hozzászólok

Amennyiben szeretnél hozzászólni, registrálj és jelentkezz be oldalunkra!Legyél te az első aki hozzászól!