kissebb méretnagyobb méret   
2011-10-18 07:40

Ingyen Japánba?

Akar valaki ingyen utazni? Japán szeretné meggyőzni a turistákat, hogy az ország veszélytelen, ezért jövőre tízezer embernek fizetné légiútját.

 


A fukushimai atomerőműben a márciusi földrengés kapcsán bekövetkezett katasztrófa után rendkívüli módon visszaesett a szigetországba irányuló turizmus, több mint 50 százalékkal kevesebb látogató érkezett Japánba az elmúlt néhány hónapban, mint az egy évvel korábbi időszakban. Ez indította a Japán kormányt arra, hogy megvizsgáljon egy új kezdeményezést, amely szerint tízezer külföldi turistának fizetnék ki a repülőjegyét.

A földrengés és az azt követő szökőár olyan károkat okozott a fukushimai atomerőműben, hogy annak megsérült a reaktora, és nagy mennyiségű radioaktív anyag került a környezetbe. A tudósok mérései szerint mára az atomerőmű közvetlen környezetén kívül az országban sehol sem fenyeget a sugárfertőzés veszélye, az idegenforgalom által hagyományosan frekventált helyek teljesen biztonságosak.

Bár a turizmus lassan kezd magához térni, augusztusban 10 százalékkal többen keresték fel Japánt, mint a megelőző hónapban, a Japán Idegenforgalmi Ügynökség úgy gondolja, hogy szükség lenne az említett promóciós lépésre.

Ha a kormány úgy dönt, hogy finanszírozza az ötletet, az utazásukat az akció keretében tervezőknek be kell nyújtaniuk egy kérelmet, amiben megjelölik, hogy az ország mely részét kívánják felkeresni. A nyerteseket felkérik, hogy írják meg tapasztalataikat, amelyeket az interneten közzé is tesznek majd. A szervezők reménye szerint ezek a beszámolók segítenek majd a félelmek eloszlatásában. Az utazás egyéb költségeit, szállodát, ellátást, az országon belüli utazást a jelentkezőknek kell fizetniük.

Ha a japán kormány jóváhagyja a tervet, az akció jövő áprilisban kezdődhet el.

Az érdeklődőknek azt javasoljuk, hogy rendszeresen keressék fel a Japan Tourist Agency hivatalos honlapját (http://www.mlit.go.jp/kankocho/en/page01_000222.html), ahol időben közzéteszik a szükséges teendőket. A hivatalos döntés leghamarább decemberre várható.

Eddigi hozzászólások

Hozzászólok

Amennyiben szeretnél hozzászólni, registrálj és jelentkezz be oldalunkra!Anonymus 2012-06-26_19:38:50_#1

Ezt a programot a japán kormány nem hagyta jóvá : http://www.mlit.go.jp/kankocho/en/page08_000020.html

---