kissebb méretnagyobb méret   
2011-12-09 12:38

Tippek az ünnepi stressz csökkentésére

Karácsony közeledtével javában folyik az ünnepi készülődés, megpróbáljuk kitalálni, hogy családtagjaink minek örülnének legjobban, tervezgetjük az ünnepi menüt, próbáljuk költségvetésünkhöz igazítani a beszerezni valókat. Az ezzel járó stresszt jelentősen csökkenthetjük az alábbi tanácsok segítségével.

 


Ne nyomd el az érzéseidet! Ha elvesztettél valakit, akit szerettél, aki közel állt hozzád, ha nem lehetsz a családod és a barátaid körében az ünnepek alatt, nyugodtan érezd át a fájdalmat. Sírj nyugodtan, fejezd ki az érzelmeidet! Pusztán azért, mert ünnep közeleg, nem kell erőltetetten boldognak lenned.

Keress támogatást! Ha lehangoltnak és magányosnak érzed magad, fordulj a családtagjaidhoz, a barátaidhoz, a közösséghez, amihez tartozol, az egyházi vagy szociális szolgálatokhoz! Vállalj valamilyen önkéntes munkát! Ha másokon segítesz, az számodra is lelki segítséget jelent, valamint új, értékes ismeretségeket.

Ne szakadj el a valóságtól! A családok növekszenek és változnak, ezzel együtt a családi hagyományok és szertartások is mások lesznek. Ragaszkodj azokhoz, amikhez tudsz és akarsz, de fogadd el, hogy mások másképpen akarnak ünnepelni. Ha a felnőtt gyerekeid már nem akarnak nálad összegyűlni karácsony este, találjátok ki közösen, hogy mikor tudtok összejönni, és karácsonykor hogyan tartjátok mégis a kapcsolatot! Alakítsatok ki új hagyományokat! Használjátok az internetet is a virtuális együttlétre!

Tedd félre a nézeteltéréseket! A készülődés, a stressz, a várakozások és elvárások a családi konfliktusok melegágya. Itt az idő a türelem és a megbocsátás gyakorlására. A vélt és valódi sérelmeket vitassuk meg inkább máskor!

Készíts költségvetést, és tartsd be! Mielőtt elindulsz vásárolni, döntsd el, mennyi pénzt szánsz ajándékokra és egyéb beszerzésekre, utána pedig légy szigorú és következetes, ne költs többet! Ha nem teszed, esetleg még hónapok múlva is nyögheted a számlákat. Gondolkodj új kreatív ajándékokon, amelyek nem drágák, inkább ötletesek, és a megajándékozott személyének szólnak!

Tervezz előre! Tervezd meg, melyik napon fogsz vásárolni, takarítani, dekorálni, sütni, Tervezd meg az ünnepi menüt, és ha teheted, egyetlen bevásárlókörúton vásárolj meg minden hozzávalót!

Tanulj meg nemet mondani! Akár hiszed, akár nem az emberek megértik, ha nem tudsz minden meghívásnak eleget tenni, mindenben részt venni. Ne érezz emiatt bűntudatot! Ha valami tényleg olyant kell tenned, amire nem mondhatsz nemet, például a főnököd túlmunkára kér, valami mást iktass ki a programodból!

Ne hagyj fel az egészséges szokásaiddal! Nem kell annyit enni, amennyit bírsz. Egy kis kényeztetés jár, de a túlevés megbosszulja magát. Fontos, hogy legyen egy kis időnk a mozgásra is.

Szánj időt magadra is! Néha már 15 perc magányos nyugodt lazítás elegendő lehet. Esténként sétálj egyet egyedül vagy kettesben.! Hallgass néha egy kis nyugtató zenét!

Ne akarj tökéletes lenni! Az élet nem szappanopera. A dolgok nem mindig sikerülnek tökéletesen, a sült odaéghet, a bejgli nem lesz márványos, sőt el is repedhet, attól még nem dől össze a világ. Gondolj rá, hogy senki sem tökéletes!

Ha segítségre van szükséged, ne restellj kérni! Ha szomorú vagy, feszült, ideges, reménytelennek érzed az életed, nem tudsz aludni, beszélj a z orvosoddal. Lehet, hogy depressziós vagy, és kezelésre lehet szükséged.Eddigi hozzászólások

Hozzászólok

Amennyiben szeretnél hozzászólni, registrálj és jelentkezz be oldalunkra!Anonymus 2011-12-24_02:59:44_#1

tiffany necklaces on sale
cheap tiffany necklaces
Tiffany Bracelets
silver tiffany bracelets
tiffany bracelets for sale
.The camera might be wired that means it is related to the DVR or simply VCR employing a cable.The camera can even be wireless, in such cases the cameras transmits an indication to your receiver this really is connected on the DVR or maybe VCR.

Board Eos cameras are basically a set lens placed on a outlet board.These cameras will often be used throughout mini dslrs, dome digital cameras and to create hidden camcorders but can be sold unpackaged, for mounting with the buyer.

Lenses throughout these dslrs are either associated with a full open lens or maybe pinhole that opening from the lens could be very small.Pinhole contact cameras are usually called secret agent cameras and are generally used when making a disguised

---