kissebb méretnagyobb méret   
2011-12-14 09:45

Nem mindegy, hol vagy kövér!

Hogyan befolyásolja a testzsír eloszlása egészségünket? Úgy tűnik, hogy a derék körüli elhízás nemcsak szívünk, hanem agyunk egészségére is hatással van.

 


A fenti állítást azzal támasztják alá a tudósok, hogy a csípő körül lerakódott zsír másképpen metabolizálódik, mint a hasban elhelyezkedő. Tudományos bizonyíték van rá, hogy a hasban elhízott emberekben inkább fejlődnek ki elhízással kapcsolatos betegségek, különösen a magas vérnyomás, a magas koleszterinszint és a kettes típusú cukorbetegség. Ezek a kockázati tényezők együttesen segítik elő a demencia – vagyis időskori elbutulás – kifejlődését.

Bár a has körüli elhízás különös aggodalomra adhat okot, a túlsúly semmilyen formájában nem egészséges, függetlenül attól, hogy a zsír hová rakódik le. Az egészséges testsúly megtartása minden életkorban fontos.

Néhány ötlet a testzsír csökkentésére

Válasszunk megfelelő étrendet és testmozgást. Számos diétás jó tanácsot olvashatunk a fehérjegazdag, szénhidrátszegény és hasonló étrendekről. Igazából egyik sem jobb, mint a többi. Mindegy, hogy melyiket választjuk, a súlyvesztés szempontjából a legfontosabb, hogy mennyire tartjuk be a diéta előírásait. Leghatásosabb, ha testmozgással kombináljuk.

A testmozgás azért is fontos, mert a kalóriák égetése mellett serkenti az agy vérkeringését és jót tesz az ereknek.

A fent felsorolt – hasi elhízás következtében kialakuló – betegségek különféle káros haátsokat fejtenek ki az agyra. A magas vérnyomás stroke-ot okozhat, valamint olyan parányi hajszálér-sérüléseket, amelyek ronthatják az agy teljesítményét. A magas koleszterinszint lerakódásokat hoz létre az erek falán, ezáltal szűkítve az ereket és rontva a vérkeringést (többek között az agyban is). A kettes típusú cukorbetegség olyan metabolikus rendellenességek kialakulását segítheti elő, amelyek az Alzheimer-kórhoz vezető utat gyorsítják.Eddigi hozzászólások

Hozzászólok

Amennyiben szeretnél hozzászólni, registrálj és jelentkezz be oldalunkra!Anonymus 2011-12-28_00:05:23_#1

Replica Cartier Wacthes
Replica Zenith watches
Fake Zenith watches
Copy Zenith watches
Buy Zenith watches
.Finding the most beneficial site out from these is usually a difficult task because most of them maintains on using new attributes and different deals.In the next few paragraphs we definitely will discuss incorporate a popular worth mentioning websites so that you do not have whatever difficulty exploring the world wide web for low priced airfare.

Should you wish to travel to make sure you Europe, Goo Airline ticket, 1800flyEurope, Expedia and additionally Sky Protection are examples of the sites you need to check through.Goo Flight can be described as popular internet search engine that discusses around 18 airlines not to mention 35 lands including Portugal, Italy, He uk, Spain and so on.You can find steer flights together with multi-step low priced flights in this case

---