kissebb méretnagyobb méret   
2011-12-16 16:58

Mire jó az almaecet?

Régóta használjuk az almaborból erjesztett ecetet, első látásra nem tűnik nagy durranásnak, de egészen meglepő dolgok derültek ki róla.

 


Egy csomó modern termékkel ellentétben az almaecet egyszerű, természetes anyag, amelyet évszázadok óta készítenek, viszont még nagyanyáink számára is okozhatna meglepetést, hogy mi mindenre jó.

Mérgek ellen

Napi két evőkanál almaecet két deci vízzel felhígítva lelassíthatja a hisztaminok képződését, ilyen módon csökkentve az allergiás reakciókat. A kúrát egész éven át célszerű követni, akár éppen szenvedünk az allergiától, akár nem. A kúra segít megszabadítani szervezetünket a toxinoktól.

Fájdalomcsökkentő

A népi gyógyászat szakértői állítják, hogy reggelenként egy kanálnyi almaecetnek egy pohár meleg vízzel történő elfogyasztása csökkenti a reumás fájdalmakat és lazítja a merev ízületeket.

Hajfény

Az almaecet (vagy bármely ecet – a szerk.) hajmosás után alkalmazva fényesebbé teszi a hajat.

Viszketés ellen

Az ecet enyhíti a rovarcsípés, méhszúrás, medúza- vagy csaláncsípés utáni viszketést. Egy kis ecetes borogatást kell tenni a csípés helyére.

Csuklás

Az alábbi nem biztos, hogy igaz, de sokan állítják, hogy egy kiskanál almaecet elfogyasztása azonnal megszünteti a csuklást. Mivel az ecet meglehetősen savas anyag, azért ezzel óvatosnak kell lenni.Eddigi hozzászólások

Hozzászólok

Amennyiben szeretnél hozzászólni, registrálj és jelentkezz be oldalunkra!Anonymus 2012-01-11_14:30:32_#1

discount jewelry
Pandora
Pandora Jewelry
cheap Pandora Jewelry
buy Pandora Jewelry

---