Itt élsz


[1] 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13

Több korsó hiány

Kezdődik a Labdarúgó Európa Bajnokság. Ennek kapcsán morfondírozott el a publicista a világ során, a történelem és a jelenkor meccsein.

részletek

100 éves menyasszony

Százévesnek lenni önmagában is jelentős mérföldkő azok életében, akik megérik ezt a magas kort, de egy amerikai hölgy még emlékezetesebbé akarta tenni ezt a napot. Dana Jackson férjhez ment.

részletek

Év az aktív időskorért az Unióban

Az Európai Unió Bizottsága 2012-t az aktív időskor és a nemzedékek közötti szolidaritás évének nyilvánította. Ezzel fel akarják hívni a figyelmet az egészséges életmódra, az öregkor egészséges megélésének lehetőségére.

részletek

A férfiak mondják meg a tutit Franciaországban

A francia médiában megszólaltatott illetékeseknek, szakértőknek, elemzőknek és kommentátoroknak alig egyötöde nő, a televíziók, rádiók és újságok elsősorban férfiakra bízzák a hírek, események értelmezését, megmagyarázását - mutatta ki egy francia felmérés.

részletek

Mamutbébi a CT-ben

Ljuba és Hroma, a Szibériában előkerült két mamutbébi titkait fürkészték ki CT-vizsgálat segítségével a Michigani Egyetem őslénytani múzeumának paleontológusai, akik az eredményeket a Gerinces Őslénytani Társaság (Society for Vertebrate Paleontology) közgyűlésén ismertették be Las Vegasban.

részletek

Később érnek a tudósok

A kreativitás csúcsa később mutatkozik meg a természettudományokban napjainkban, mint egy évszázaddal korábban - vélik Nobel-díjasok teljesítményének elemzése alapján amerikai kutatók.

részletek

Jönnek a robotok!

A robotok meghódítják a fodrászatokat, a kórházakat, az iskolákat, sőt, talán az otthonokat is (ha eddig még nem érkeztek volna meg).

részletek

Elhunyt Mr. Időjárás

Felnőtt korunkban tőle hallottuk legtöbbször, hogy milyen idő lesz másnap. A rádióban a hírek vagy a krónika után nyugodt, szakszerű hangon beszélt a felettünk levő antciklonokról, a tévében lelkesen mutogatta a térképen a közeledő frontokat. Megbíztunk benne, otthonossá tett számunkra egy tudományt. Sajnos már csak felvételről láthatjuk.

részletek

Funkci-nyugdíjakról máshol is

A Nézőpont Intézet elemzése szerint a kelet- és kelet-közép-európai uniós tagállamok közül Csehországban és Lengyelországban volt példa az egykori kommunista funkcionáriusok nyugdíjának utólagos csökkentésére.

 

 

részletek
[1] 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13