Láss, ne csak nézz


[1] 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12

Betlehemijászol-kiállítás

Átadták a betlehemijászol-pályázat győzteseinek járó díjakat; a Mezőgazdasági Múzeumban december 6-án nyílt jászolkiállítás nyertesei között szinte minden képzőművészeti ág alkotója képviselteti magát.

részletek

Élőben Leonardo Londonból

Negyven brit filmszínház és a Sky Arts művészeti televíziós csatorna élő közvetítésén keresztül pillanthat be a nagyközönség a londoni National Gallery nagyszabású Leonardo da Vinci kiállításának sajtóbemutatójára.

részletek

Irodalomóra a börtönben

Kányádi Sándor Kossuth-díjas költő tartott rendhagyó irodalomórát a Balassagyarmati Fegyház és Börtönben nemrégiben. A program nemcsak a helyszín, a közönség miatt volt "rendhagyó", de azért is, mert sok érzelmet hozott a felszínre.

részletek

Lila ákác a Pesti Magyar Színházban

Tóth Manci, Csacsinszky Pali, a Liget, tangó, Lila Ákác… Szép Ernő örökifjú szerelmes története a Pesti Magyar Színházban.

részletek

Tarantella nagymamák

Most múlik pontosan… címmel a Quimby együttes népszerű számára koreografált Mezőségi forgatóst mutat be Akácvirág Táncegyüttes az Erzsébetvárosban az Akácos udvarban.

részletek

Érdekességek egy színes életből

Számos sikerfilmet forgatott, de filmjeinél is színesebb életet élt. Szerdán, hetvenkilenc éves korában meghalt Elizabeth Taylor Oscar-díjas filmszínésznő.

részletek

A halhatatlan asszony

A halhatatlan asszony igen bögyös. És roppant dús pocakja van. Nevezzük nevén a jelenséget: kövér. És öreg.

részletek

Az öldöklés istene

Akár akarja, akár nem,mindenki  hazavisz belőle valamit. Nem biztos, hogy ugyanazt, amit hozott. De egy dolog bizonyos. Az este végére mindenki számára világos, hogy létezik és jelen van életünkben az öldöklés istene.

részletek

Oscar tudja - és ma meg is mondta!

Világméretű figyelem övezte a tegnapi estét (magyar idő szerint inkább ma hajnalt) amikor a valójában mindössze 500 dolláros értéket képviselő, de elnyerői számára mindenképpen dollár százezreket jelentő Oscar szobrocskák találtak gazdára a hollywoodi Kodak Theatre épületében 83. alkalommal megrendezett díjkiosztón. A legfontosabb kategóriákban bejött a papírforma:... részletek

[1] 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12