Eszem-iszom


[1] 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13

Görögdinnye-saláta!

Itt vagyunk a dinnyeszezon közepén. A sajtó árkartellről cikkez, a szupermarketekben kötött áron adják a dinnyét, de rá se rántsunk, együk a finom, édes nyári csemegét, élvezzük, amíg van!

részletek

Mire jó az almaecet?

Régóta használjuk az almaborból erjesztett ecetet, első látásra nem tűnik nagy durranásnak, de egészen meglepő dolgok derültek ki róla.

részletek

Sütidentitás

Madarat tolláról, nemzetiséget ízeiről – miért is ne? Azok a háziasszonyok, akik azt vallják, bele lehet gyúrni egy teljes közösség színe-javát egyetlen süteménybe, és még marad is energiájuk a karácsonyi lótifuti közepette arra, hogy ezt megtegyék, a Nemzetiségi Gála 2011 értő közönsége előtt mérhetik össze konyhai tudományukat!

részletek

Diétatippek a nagyvilágból

Mit tanulhatunk más országok, más földrészek étkezési kultúrájából? Mit érdemes átvenni?

részletek

Jó kedély mediterrán diétával

Kutatások bizonyítják, hogy a mediterrán diétán élő emberek között 30 százalékkal kevesebb a depressziós.

részletek

Fontos a káposzta

A káposztafélék családja, beleértve a brokkolit is, fontos szerepet játszik abban, hogy a bélrendszer és ezáltal az egész szervezet egészséges legyen. Ezek a zöldségek a belek falának immunrendszeréhez szükségesek - írja egy nemzetközi kutatócsoport a Cell című szaklap legújabb számában. (MTI)

részletek

Mindenféle a kókuszról

Ízletes és sok mindenre jó. A kókuszdió lenne a legújabb divat az egészséges kaják terén? Nézzük meg, mi a jó benne és milyen mítoszok övezik!

részletek

Saláta sütőtökből

A piaci standok roskadoznak a gyönyörű, narancssárga sütőtököktől, de talán a "sima" sült tök vagy a tökleves már mindenkinek a könyökén jön ki. Íme egy szokatlan recept: langyos saláta!

részletek

Már megint a borászok!

Már korábban is hírt adtunk róla, hogy tavaly megjelent egy csodálatos album, Így főznek a borászok címmel. A könyv a borászok kedvenc borain kívül megismertet kedvenc ételeikkel is, amelyek receptjeit magunk is kipróbálhatjuk.

részletek
[1] 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13