A babérmeggy rövid bemutatása

Ennek a csodaszép örökzöldnek több fajtáját különböztetik meg. A babérmeggy néhány változata 5-6 méter magas és széles bokorrá is fejlődhet. A növekedése gyorsnak nevezhető. Fényes és élénkzöld levelei hasonlóak a babérleveléhez. A nevét is innen kapta. Rendkívül jól szolgál sövényként, a sűrű ágrendszerének köszönhetően.

Remek metszhető jellege, valamint alakíthatósága miatt a kert dísze lehet. A babérmeggy gondozását tekintve a talajra igénytelen. A napon és a félárnyékban egyaránt nagyszerűen érzi magát, sőt, az árnyékot is jól viseli, viszont ilyenkor előfordulhat, hogy a lombozata ritkább lesz. Az ültetés során javasolt komposztált marhatrágyát keverni az ültetőközeghez.

A megfelelő öntözésre oda kell figyelni, amíg a gyökér megerősödik. Ezt követően a szárazságtűrő tulajdonságának hála már nem igényel különösebb gondozást. Ez alól kivételek az extrém meleg nyári hónapok. A babérmeggy jól bírja a hideget, azonban az ültetés utáni első két télen ajánlott a tövét avarral takarni, a lombot pedig fátyolfóliával.