A csővágó olló sokféle munkához alkalmas

A nagy pontosság, a hajlítás utáni hibamentesség, a mobilitás és a nagy termelékenység teszi ezt a szerszámot a modern javító- és építőipari vállalkozások nélkülözhetetlen eszközévé. Ha jobban belegondolunk, a csővágó olló alkalmazási köre bővíthető.

Alkalmazható lakóépületek karbantartására, például játszóterek építésére vagy nagyméretű hirdetőtáblák felszerelésére is. Így nyugodtan kijelenthetjük, hogy a csővágó ollók sokoldalú szerszámok. Sokkal kényelmesebbek és hatékonyabbak, mint a hagyományos ollók, ezért vastag, akár 3-4 mm, megerősített polipropilén csövek kezelésére is alkalmasak.

Vékonyfalú réz- és alumíniumcsöveket is vághatunk. Igaz, a fém esetében van egy hátrányuk, mert egy vékony rézcső észrevehetően deformálódik a vágás során. Vannak olyan alacsony minőségű csővágó ollók, amelyek eltörhetnek, amikor megpróbálnak 32 vagy 40 mm polipropilén csövet vágni. A kar eltörhet vagy a fogak deformálódnak. A gazdaságosságnak ára van, így a túl kedvező árú eszközök hamarabb meghibásodhatnak.