A kávézacc jóslás a közeljövőbe láttat

A jövőbe belelátni nagyon izgalmas dolog, nem véletlen, hogy már évszázadokkal ezelőtt is kedvelték az emberek a különböző jóslásokat. Kétség nem fér hozzá, hogy régen jobban hittek ezekben, de azért ma sem ritka például a kávézacc jóslás. Itt a csésze alján látszik az eredmény, ezért ez a fajta jövendölés azoknak lehet izgalmas, akik szeretik a fekete illatát és aromáját.

A 16-17. században a tenyérjóslás mellett, a legnépszerűbb jövendölési módszer a kávézacc jóslás volt. Régi nyomok arra utalnak, hogy az aztékok őrölt kakaóbabot használtak erre a célra, amit leforráztak és ebből jósolt a főpap. Nagy valószínűséggel ennek utóda lehet a mai kávézacc jóslás, amiről elmondható, hogy főleg a vándorcigányoknak köszönhetően maradt fenn az utókor számára. Sokan szeretnék kipróbálni ezt a módszert arra, hogy megismerjék a közelebbi vagy a távolabbi jövőjüket, de nem ismerik az eljárás menetét.

Ezért most leírjuk a folyamatát lépésről lépésre. Először előkészítünk egy lábast, amibe vizet és kevés cukrot öntünk. Tűzre rakjuk és amikor már fő a víz, akkor az apróra őrölt kávét beleszórjuk, majd rövid ideig forraljuk. Csak akkor lesz eredményes a kávézacc jóslás, ha nagyon finomra darált kávét használunk. Ezt mindenképpen szem előtt kell tartanunk. A porcukor finomságú kávé esetén lesz csak jól kivehető a jóslat. A kávézacc jóslás sikeres menetéhez széles tetejű, lefelé szűkülő kisebb csészét ajánlott választani, és fontos, hogy a belseje fehér legyen.

Arra a kérdésre szükséges koncentrálnunk, amire választ szeretnénk kapni. Miután elfogyasztottuk az italt, borítsuk rá a csészét a csészealjra és erőteljesen forgassuk meg, az óramutató járásával megegyezően. Emeljük le a csészét és kezdjük el a kapott ábra megfejtését! A bögrét a fülénél fogjuk és az óra járásával ellenkező irányba haladunk. A jobb oldal a közelmúltra vonatkozik, a bal pedig a közeljövőt mutatja. Azt fontos tudni, hogy a kávézacc jóslás csak nagyon rövid időre mutat előre, több évre nyúló történéseket ne keressünk benne.