A melatonin kitűnő hatásai

Nagyon rossz, amikor az éjszaka közepén felébredünk és nem tudunk visszaaludni. Ilyenkor végtelenül hosszúnak érezzük az időt virradatig. A hagyományos módszerek elsősorban gyógyszerkészítmények használatát javasolják, de erre van más megoldás is, mert kutatások bebizonyították, hogy a melatonin alapú kezelés képes helyreállítani a biológiai ciklust éjszakai műszakban dolgozó vagy utazás okozta időeltolódástól szenvedő emberek esetében. Tehát ehhez a metódushoz nyugodtan fordulhatunk, ha alvászavartól szenvedünk, nem kell orvosságokat szednünk, ami gyakran függőség kialakulásához vezet, a mellékhatásaik hosszú soráról már nem is beszélve.

A melatonin alapú készítmények egyéb egészségügyi gondok esetén is segítenek. Potenciális gyógymódnak minősül például mell- és prosztatarák esetén, csökkenti a menopauza kellemetlen tüneteit, bevethető szívbetegség, krónikus fájdalmak ellen stb. A melatonin csodálatos hatásairól minden információt megismerhetünk az osimagnezium.hu weblapon, ezért célszerű azt felkeresnünk.

Melyek a D-vitamin túladagolás jelei?

Szervezetünknek kétségtelenül szükséges a D-vitamin, ami elsősorban a csontképzéssel és a kalcium felszívódásával kapcsolatos folyamatokat segíti, de több más területre is jótékony hatást gyakorol. De vigyázni kell, hogy mennyit szedünk ebből, mert a D-vitamin túladagolás szimptómái talán elsőre fel sem tűnnek, vagy legalábbis nem erre gondolunk a jeleket észlelvén.

A túl nagy dózisban adagolt D-vitamin leginkább a drasztikusan megemelkedett kalciumszint miatt káros, jelei közé sorolható az általános gyengeség, zavartság, a túlzott szomjúságérzett mellett előálló gyakori vizelési inger. Továbbá, a D-vitamin túladagolás során jelentkezhet étvágytalanság, izomgyengeség, gyakori fejfájás, székrekedés, émelygés és hányás is. Maradandó károkat okozhat a szervezetben a túl sok D-vitamin, akár tartós vese- és csontkárosodást is. Természetesen csak extrém esetekben történik D-vitamin túladagolás, például, ha a túlzott bevitel hetekig vagy hónapokig, megszakítás nélkül fennáll, ami ritkán történik meg.