A sarokkanapé több szempontból is hasznos

A nappali esetében nagyon fontos, hogy jól használjuk ki a teret, ugyanakkor kényelmes és kellemes környezetet tudjunk kialakítani a családi, baráti programokhoz.  Ülőhelyekre, asztalra és egyéb berendezési tárgyakra is feltétlenül szükség van ahhoz, hogy mindenki jól érezhesse magát és minden adott legyen a mókázásokhoz, beszélgetésekhez.

Ugyanakkor érdemes úgy összeválogatni ezeket, hogy ne legyen túl zsúfolt a tér, mert akkor nagyon kellemetlen lehet az itt töltött idő, ami a különböző összejövetelek, partik időtartamát is rövidre szabhatja. Például az ülőhelyek biztosítására a sarokkanapé jelenti a legjobb választást, ugyanis adott területen ezen tud a legtöbb ember komfortosan elhelyezkedni.

Az asztal kérdését ajánlott egy összecsukható bútordarabbal megoldani, hogy amikor épp nem étkezésről van szó, vagy nem egy társasjátékot kell körbeülni, hogy mindenki láthassa a játéktáblát és az összes résztvevőt, akkor el lehessen rejteni a sarokba vagy összehajtani kisebbre, ezáltal kevesebb teret foglaljon el a helyiségből.

A legjobb, ha a sarokkanapé mellé tud ez kerülni, mert akkor arról is lehet majd enni, inni vagy játszani. Ugyanakkor, ha el is szállásolná a vendégeit, akkor szintén fontos, hogy el lehessen tenni az útból az asztalt, illetve ebben az esetben az is nagy előny, ha a sarokkanapé nemcsak ülésre alkalmas, hanem esetleg ki is húzható, hogy több személy is aludhasson rajta.

Amennyiben a sarokkanapé ágyneműtartóval is fel van szerelve, akkor csak elő kell kapni néhány párnát, lepedőt, takarót és máris kényelmes fekhellyel lehet kínálni a családtagokat, barátokat, akiknek biztos jól fog esni, ha egy átbeszélgetett, átmulatott este után nem kell autóba ülni és hazamenni.