A terhességi cukorbetegség sok hölgyet érint

A várandósságot nem véletlenül nevezik áldott állapotnak is, hiszen a gyermekvárás semmihez sem hasonlítható érzésekkel és élményekkel gazdagítja az anyukákat, sőt, még az apukákat, meg a többi közeli hozzátartozót is. Azonban meg kell hagyni, hogy ez az időszak nem minden esetben fenékig tejföl, mert néha igencsak kellemetlen tünetek rombolhatják le a mesébe illő hangulatot.

A rosszullétek, a kívánósság, az állandó éhségérzet, a lábdagadás és az egyre nehézkesebbé váló mozgás mellett, a terhességi cukorbetegség is bezavarhat az elképzelt álomképbe, miszerint felhőtlen boldogságban fog eltelni ez a 9 hónap és minden csak arról fog szólni, hogy a család felkészüljön az újszülött fogadására.

Ráadásul a terhességi cukorbetegség nemcsak egy kis mellékes bökkenő, amire legyinteni lehetne, hanem elég súlyos egészségügyi probléma, ami komoly következményekkel jár, már ha nem veszik észre időben és nem kezelik megfelelően.

Szerencsére a terhességi cukorbetegség diétával kordában tartható, így nem kell gyógyszereket szedni, amelyek egyébként sem ajánlatosak az állapotos hölgyeknek.

Persze ilyenkor még nehezebb egy szigorú étrendet követni, amikor is a legextrémebb dolgokat kívánják meg a kismamák, de a saját és legfőképpen a babájuk érdekében be lehet tartani a kezelőorvos által megszabott előírásokat.

A jó hír pedig, hogy a terhességi cukorbetegség általában szülés után elmúlik, így ha valaki tartja a diétát, akkor jó eséllyel nem kell egy egész életén át az ezzel járó tünetekkel és kellemetlenségekkel együtt élnie. Ennek a célnak és baba egészségének szem előtt tartása segítheti át a hölgyeket ezen az igencsak gyakori problémán.