A visszér eltüntetése nem egyszerű feladat

Tudni kell, hogy a felületes vénák kitágulása, kanyargóssá válása gyakori betegség hazánkban. A visszér eltüntetése életmódváltást követel, ezen kívül érsebész, bőrgyógyász, valamint belgyógyász közreműködését igényli. A kompressziós kezelés is rendkívül sokat segíthet. Azoknál az embereknél, akiknél a tünetek enyhébbek, az első fokozatú harisnya ajánlott. A lábszár összefogásával segíti az izompumpa működését és támogatja a tágult erek falát.

Célszerű olyan munkát választani, aminek a végzése során nem kell hosszabb ideig állni és fizikailag nem túlságosan megterhelő. A visszér eltüntetése érdekében Ön is sokat tehet. Az egészséges étkezés, vagyis a fogyókúra előnyös lehet, amennyiben túlsúllyal küzd. A plusz kilók nagy terhet jelentenek a lábaknak, amelyeket egész nap cipelniük kell. Nagyon fontos tehát a súlykontroll, valamint a rostokban gazdag táplálkozás. A sportot is be kell iktatni a mindennapi tevékenységek közé. A visszér eltüntetése könnyebb lehet, ha rendszeresen úszik vagy kerékpározik.

A hajhullás pajzsmirigy betegségből is kialakulhat

Ez a kellemetlenség, vagyis a szálak elvesztése bizonyos mértékig természetesnek mondható, azonban amikor a tünet súlyosbodik, érdemes orvoshoz fordulni. A hajhullás pajzsmirigy rendellenességre utalhat. A nem megfelelő működése hatással van a hagymák növekedésére és egészségére. Két hormonja van, ami a trijód-tironin és a tiroxin. Ezek növelik az anagén fázis hosszúságát és fokozzák a bőr pigmentációját.

A hormonok hiánya okolható a hölgyek fokozott hajveszteségéért. A jó hír az, hogy az efféle hajhullás pajzsmirigy kezeléssel megszüntethető. Figyelmeztető jel lehet a száraz és a ritka haj a hormonszint csökkenésére. Ezen kívül, a jelek közé tartozhat a fáradékonyság, a koncentrációs képesség romlása, a lelassult anyagcsere, a mozgás, a beszéd és a gondolkodás. A kezek is fájhatnak és a testen ödémák alakulhatnak ki. Megfelelő hormonpótlással az alulműködés gyorsan helyreállítható. Ha észleli a tüneteket, akkor forduljon endokrinológushoz! A hajhullás pajzsmirigy betegség esetén gyógyszerekkel könnyedén visszafordítható.