Aranyfüst a különleges dekorációhoz

Létezik manapság egy összetett fémes selyempapír, amit gyakran használnak dekorációhoz. Ez a termék az aranyfüst, ami lehet ezüst, arany, réz vagy ezek kombinációja. Készülhet kompozit fémekből (ez az olcsóbb verzió) vagy valódi, 24 karátos aranyból, illetve igen finom ezüstből.

Papírra, műanyagra, vakolatra vagy más felületekre ragasztóval kell rögzíteni, de ragasztó nélkül közvetlenül is rétegezheti polimer agyagba, ha erre lenne szükség. Nem ajánlott viszont szövethez használni ragasztó nélkül. Az aranyfüst általában nyomtatott fényes műanyag fóliából áll, ami nyomással vagy ragasztóval eltávolítható. Használhat ehhez nedves ragasztót vagy száraz ragasztószalagot, hogy papírra, szövetre vagy más felületekre rögzítse. Alkalmazhatja polimer agyagra, hogy szép, üvegszerű hatásokat érjen el, de általában foltos lesz a fedés.

A legfontosabb dolog a megfelelő ragasztó megtalálása a munkához. Az aranyfüst ragasztásához a nedves ragasztó is szóba jöhet, de ragacsosnak kell maradniuk, hogy működjenek.