Kalligráfia a múltban és jelenben

A szépírás a mai digitalizált világban elsőre nem tűnik értékesnek. Azonban, ha jobban belemerülünk a témába, akkor rájövünk, hogy a kalligráfia nem letűnt műfaj. Az természetesen egyértelmű, hogy ez a módszer a könyvnyomtatás feltalálásig élte igazi virágkorát, de a szép, kézzel vetett betűket a mai napig is sokra értékelik bizonyos körülmények között vagy helyeken. A díszes írás valójában művészet és több nép is alkalmazta.

Leginkább a római és görög változatok tűnhetnek ismerősnek számunkra, de az ázsiai kalligráfia is igen nagy múlttal bír. Mikor válik érdekessé az írás szépsége, a különleges betűforma a jelen vonatkozásában? Amikor szeretnénk valamit ilyen módon díszíteni, legyen az egy könyv, névjegy vagy meghívó, akkor bizony egy csapásra értéket képvisel.

A kalligráfia mindig igényelt speciális eszközöket. Ezek pedig elsősorban a különleges tollak, de főleg tollhegyek. Sokan bizonyára nem tudják, hogy a muveszellato.com webshopban ezek is megvásárolhatóak, hatalmas választékban és kitűnő árban.