Kiváló eleségnek számítanánk a méhtakarmányok

Amikor a szorgos állatok kerülnek szóba, akkor teljesen egyértelmű, hogy a méhek jutnak a legtöbb ember eszébe, valamint a hangyák. Amikor sikerül kiaknázzuk az állatvilág ezen erejét, akkor azt mindig nagy tisztelettel és odaadással érdemes végeznünk. Ha éppen nincs elég élelem a környezetben, a méhtakarmányok segítségével érhetjük el, hogy a kelő fittség biztosan megmaradjon. Ezek a rovarok mind azért dolgoznak, hogy a közösségnek jó legyen és csak a királynő parancsát teljesítik. Ők egyáltalán nem minket akarnak kiszolgálni, viszont egy kellően kölcsönös érdekekre alapuló kapcsolat mindenkinek szerencsés.

A kivételes összetétellel rendelkező méhtakarmányok megfelelő mértékű adagolásának köszönhetően, a tél előtti időszak vagy épen a felkészítés az újabb szezonra ugyanúgy megoldható. A jól tápláltság keretében pedig a betegségeknek is remekül ellenállnak. A méhtakarmányok többféle változatban elérhetőek és gyakran már azonnal hasznosításra készek, csak darabolni és szervírozni kell azokat. Egy komoly tudomány áll mögötte, így teljesen biztosak lehetünk abban, hogy a termékek minden olyan fontos kiegészítőt tartalmaznak, amire szükségük van. A méhtakarmányok cukorlepény és szirup formájában egyaránt megrendelhetőek eltérő kiszerelésekben.

Egy új fejlesztés a Jenter anyanevelő

Amennyiben már biztosított a jó erőnlét a kiváló takarmányokon keresztül, akkor még mindig ott van egy kulcsfontosságú kérdés a szaporítás tekintetében. Ha szeretnénk, hogy több családunk legyen, akkor bátran forduljunk figyelemmel a Jenter anyanevelő rendszerek felé! Ez a sajátos és nem mellesleg új technika alkalmazását kínáló nevelő szett jóvoltából nagyobb eséllyel érhető el pozitív eredmény. Csupán ennyi kell, hogy fokozzuk a családalapítás esélyét jelentős mértékben. A Jenter anyanevelő szettben található petéztető keret, anyazárka, bölcsőtartó, tűzősejt, a védelemről a varroa atka stop gondoskodik, valamint még előlaprácsok is csatlakoznak a sorba.

Bár elsőre, főként a kezdőknek egy igen bonyolult rendszernek tűnhet a Jenter anyanevelő használata, valójában ez sokkal egyszerűbb, mint a hagyományos megoldások. Nincs ugyanis felesleges mártogatás, kiemelés, áthelyezés, aminek hála az eredmény is jelentős mértékben fokozódik. A Jenter anyanevelő tehát egyértelműen érdemes a bevetésre. Ismerkedjünk meg közelebbről a metódussal az erista.hu weboldalon, majd pedig használjuk bátran! A gyakorlati kivitelezés előtt mélyüljünk el az elméletben, hogy minden szükséges háttér biztosított legyen az új család létrehozásához!