Költöztetés gyorsan, olcsón

Lakáscsere kapcsán számtalan teendő vár az emberre, hiszen ilyenkor rendszerint végeláthatatlan mennyiségű elintéznivaló zúdul a nyakunkba. A költöztetés csupán egyike ennek a sok mindennek, ez inkább már csak hab a tortán, hiszen ezt megelőzően ki kell választani az új otthonunkat, ott van a régi lakás eladása és még sorolhatnánk. Amennyiben új városba költözünk, akkor nyilván a helyismeretünkkel is gond lesz, esetleg még az okmányainkat is ki kell cserélni.

Amennyiben oda eljutunk, hogy hívni kell az költöztetés cég járműjét és felpakolni, a javán az elintéznivalóknak már túlleszünk, ami igazából jó hír. Mindazonáltal ez sem leányálom, hiszen annak érdekében, hogy megbízható, felkészült társasággal rázzunk kezet, jó néhány telefont el kell intéznünk, bár még jobb, ha van az ismerőseink között valaki, akire számíthatunk tapasztalatok terén. A költöztetés egy tipikusan bizalmi feladat. Ugyanis senki sem bízza szívesen az értéktárgyait egy teljesen ismeretlen cégre, hiszen számtalan alkalom van, amikor megsérülhetnek.

Számtalan ember teszi fel magának a kérdést, amikor költöztető cég keresésre adják a fejüket, hogy mi alapján lehet eldönteni és megkülönböztetni a profikat kevésbé jóktól? Természetesen el kell ismerni, hogy egy átlagembernek nincs túl sok tapasztalata ezen cégek kapcsán, hacsak az ember nem űz sportot a költözésből vagy egy-egy szerencsétlen élethelyzet okán nem indokolt a címcsere, ugyanis rendszerint nem halmozzuk ezeket az alkalmakat.

A legjobb esetben is eltelik néhány év a két alkalom között, így matematikailag sem jön ki a lehetőség, hogy tapasztalatokat gyűjtsön az ember. Mindazonáltal hallomásból nem ritka, hogy tudomásunkra jut, miszerint egyik-másik cég jobb vagy kevésbé képzett munkatársakkal dolgozik, mint a másik. Ezekből a hallomásokból kell időnként építkezni és ezeket továbbgöngyölíteni, gyűjteni az információkat, ami alapján aztán kiválaszthatjuk a nekünk leginkább megfelelő társaságot. A költöztető cég kiválasztására szánjunk elég időt, vagyis ne kapkodjuk el, ha lehet!