Mi áll a gyenge erekció hátterében?

A merevedés a férfi nemi szervének természetes élettani jelensége, ami alapvetően a szexuális izgalomra válaszul lép fel. Az erekció a péniszben fellelhető hengeres szerkezetek vérrel való feltöltődésének az eredménye. A hímvessző körüli izmok összehúzódása megakadályozza a vér gyors kiáramlását, így marad fenn ez az állapot tartósabb ideig. Sok férfi reggelente merevedést tapasztal természetes okokból, sőt, az éjszaka folyamán is többször előfordulhat. Előidézheti a fizikai érintés, az álom vagy a húgyhólyag telítettsége is. Idővel, vagyis a kor előrehaladásával az erekció kialakulása lassúbbá válhat és a fenntartása is nehezebb lesz.

Negatívan befolyásolhatja a magas vérnyomás, a dohányzás és más krónikus egészségügyi problémák. Az impotencia és a merevedési zavar hátterében élettani, pszichológiai és életmódbeli tényezők is állhatnak. Ahogy a test többi részével, a pénisszel kapcsolatos kérdésekkel és problémákkal is fontos orvoshoz fordulni. A nem megfelelő erekció kezelhető, így nincs ok a csendes szenvedésre, vagyis arra, hogy beletörődjön a helyzetbe. A kialakítására való képesség jelentősen befolyásolja a férfiak önértékelését és önbizalmát. Az erekció milyensége gyakran tükrözi az egészségügyi állapotot, így van mire alapozni.

A szexuális vágy idővel, de különböző életesemények hatására is változhat. A libidó növelése eltérő módszerekkel és stratégiákkal történhet. Az alacsony tesztoszteron szint csökkentheti, viszont, ha orvoshoz fordul, akkor lehetőség van arra, hogy optimális szintre állítsák. Az egészséges életmód nagyon fontos szerepet tölt be a szexuális vágy fenntartásában. A rendszeres testmozgás, a kiegyensúlyozott étrend és a megfelelő mennyiségű alvás mind hozzájárulnak a sikerhez, vagyis ahhoz, hogy mindig legyen kedve az együttlétekhez.

A libidó növelése edzéssel azért lesz hatékonyabb, mert a mozgás fokozza az endorfinok és más jótékony vegyületek termelődését, amelyek javítják a hangulatot. A krónikus stressz negatívan befolyásolja a szexuális vágyat. A relaxációs technikák, mint a meditáció, a jóga vagy a mély lélegzés segíthetnek a csökkentésében és leküzdésében. Ugyanez igaz a depresszióra, a szorongásra és a párkapcsolati problémákra. A libidó növelése gyógyszerekkel is kivitelezhető. Léteznek különböző növényi kiegészítők, amelyek jelentős mértékben növelik a nemi vágyat. Fontos, hogy mielőtt bármilyen készítményt elkezdene szedni, konzultáljon egy szakorvossal! A libidó növelése eredményesebb lesz, ha őszinte és nyitott kommunikációt folytat a partnerével.