Mikrós rizs szuper eredménnyel

A rizset mikrohullámú sütőben elkészíteni olcsóbb és kényelmesebb, mint egy erre kitalált főzőeszközzel. Most megtudhatja, hogyan készül el a mikrós rizs, méghozzá tökéletes eredménnyel. Több különböző módszer tesztelése után, most a lehető legfinomabb mikrós rizs recepjét ismerheti meg. Az elkészítéséhez szükség lesz 1-1/2 csésze rizsre, emellett használjon 2-1/4 bögre vizet.

A mikrós rizshez tervezett főzőlapok általában 2 részből állnak: egy fedőből és egy alapból. Mindkettő mosogatógépben mosható, így nagyon egyszerű lesz a tisztításuk a használat után. Ha a tűzhelyen készíti el ezt az ételt, figyelnie kell az edényre, amíg a víz felforr, csökkentenie kell a hőt, lefedni az edényt, majd beállítani az időzítőt.

Az időzítő kikapcsolása után pedig azonnal le kell állítani a főzést. Arra viszont nincs mindenkinek ideje, hogy ezekre végig odafigyeljen. Nagyon kevés mozgástér van az időzítéssel, amikor főzőlapon főz. Az edény alatti erős hő túlfőzi a rizset vagy megégett, odaragadt köret keletkezik, amit nehéz kikaparni, éppen ezért olyan előnyös a mikrós rizs.