Mindig segít az ablakszerviz?

Többnyire azt hihetjük, hogy a nyílászárók szigetelő szerepe főként a téli időszakban mutatkozik meg. Tény, hogy ilyenkor nagyon érzékletes a működésük, de a nyári hónapok szempontjából legalább annyira fontos. Az energiamérleget nézve, a légkondicionálók sok áramot emésztenek fel, amit megéri csökkenteni hatékony eszközökkel.

Az ablakszerviz ebben kiváló segítséget kínál. Megvan a legtöbbekben az a tévhit, miszerint a műanyag nyílászárókat egyszerűen nem kell karbantartani. Tény, hogy a festéssel nincs miért foglalkozni és a tisztítás is egyszerű, de a fémszerkezetek olajozása, beállítása, gumis részek szilikonnal való felújítása komolyan kitolhatja az élettartamot és növelni tudja a hatásfokot.

Az ablakszerviz munkatársai a felülvizsgálatokban is jártasak. Egy új ingatlan vásárlásánál vagy használt ablakok beszerzésénél jól jön a profi szakmai vélemény a nyílászárók aktuális állapotáról. Amikor már érezhetően nagy a baj, mert akad, kattog, nem záródik rendesen a szerkezet, akkor sincs más teendő, mint értesíteni az ablakszerviz szakembereit, akik elhárítják a kellemetlen helyzetet.