Mire jó a méhpempő?

Rengeteg tápanyagot tartalmaz, amelyekre az emberi szervezetnek mindenképpen szüksége van az egészséges működéshez. A méhpempő bővelkedik kalciumban, rézben, vasban, foszforban, szilíciumban, kénben, valamint káliumban.

Ezeken kívül magas a B-vitamin tartalma, sőt, 17 eltérő aminosav található benne, amiből 8 esszenciális, vagyis az emberi test nem képes előállítani. Az egyik alkotóeleme a lecitin, ami eredményesen csökkenti a koleszterinszintet és elősegíti az emésztést, tehát a fogyásban is óriási segítség lehet. A méhpempő gazdag antioxidáns forrás, így hatékonyan veszi fel a harcot a káros szabadgyökökkel szemben, amelyek felelősek a ráncok kialakulásáért, a bőr fakóságáért és megereszkedéséért, sőt, a hajhullásért is.

A máj és a sejtek méregtelenítésének céljából is használható. Az értékes hatóanyai hozzájárulnak a csontszövetek erősítéséhez és fokozzák azok termelődését. Azoknak a hölgyeknek kifejezetten ajánlott, akiknek rendszertelen a menstruációs ciklusuk. A méhpempő szedésével jelentős mértékben növelhető a teherbeesés esélye.