Mű- és valódi bőr pénztárca

Szerencsére az árucikkek kínálata annyira gazdag, hogy mindenki kedvére válogathat a szebbnél-szebb modellek között. Legyen szó hölgyeknek vagy uraknak készített pénztárca választékról, egészen biztos, hogy árban és fazonban is mindenkinek kiválasztható az, amire leginkább szüksége van.

Elsősorban valódi bőr modellek szerepelnek a választékban, hiszen ezek a legtartósabbak, de a rostbőr, illetve a textil/műanyag darabok is kedveltek. Vannak olyan emberek, akik a pénztárca tekintetében nem szeretnék évekig ugyanazt a modellt használni, ezért inkább az olcsóbb modellek között keresgélnek és 1-2 év után örömmel lecserélik egy újra.

Ennyi idő alatt megunják és új stílusra váltanak. Sokaknál azonban, ha beválik egy pénztárca modell, akkor ugyanolyat vagy nagyon hasonlót szeretnének, mert megszoktak egy kezelési módot. Tehát, ahány ember, annyi szokás és annyi igény. Van, aki kedveli a nagyobb méretű pénztárcát, amibe minden belefér, ami fontos, de olyanok is, akik több kisebbe rakják a dolgaikat.

Részben azért, hogy kivédjék az esetleges zsebtolvaj támadást, illetve megnehezítsék annak dolgát, részben pedig, hogy ne kelljen mindig elővenni az egész paksamétát. Ennek is gyakran biztonsági okai vannak. Ezért inkább kisebb tárcában tartják a bankkártyákat, személyes dokumentumokat, külön a készpénzt és a névjegyeket, egyéb papírokkal együtt.

Sok olyan dokumentum van, aminek nem jár haszonnal, de elvesztőjének komoly kárt okoz. Ezek a személyes papírok, mint az igazolvány, vezetői engedély, TB kártya, adókártya stb. Éppen ezért, nagyon sokan külön pénztárcában hordják ezeket a fontos dolgokat.