Nagyon célravezető a mosótojás

Bosszúság az, amikor a ruhából nem jönnek ki a szennyeződések, bármilyen márkás mosóporral mossuk ki. Fehérítő helyett, a mosótojás lehet inkább célszerű, amivel elérhetjük a célunkat. Patyolat tiszta lesz minden ruhadarab, ha ezt a tisztítószert alkalmazzuk. Az Ecoegg mosótojás például tudományosan kifejlesztett szabadalmaztatott tisztító golyócskákat tartalmaz, amiből kétfélét különböztetünk meg.

Ezek közül a sötét színű egyfajta kristályos ásványi anyag, ami a szennyeződés eltávolítását hivatott elősegíteni a textilszálak közül. A fehér színű golyócska mosószóda alapú tisztítóanyagokból tevődik össze és ionizálja a vízben található oxigénmolekulákat, amelyek így a textilszálak közé tudnak hatolni és ezzel a metódussal távolítják el a szennyeződéseket anélkül, hogy kifakítanák vagy károsítanák a színeket.

A legjobb mosási eredmény a kétfajta golyó együttes használatával érhető el. Öblítő használatára sincs szükség, mivel az ionizált oxigénmolekulák megemelik a víz pH értékét, aminek természetes vízlágyító hatása van. Tehát elmondható, hogy a mosótojás alkalmazása által megspórolhatjuk az öblítő árát.

Az előnyei közé tartozik még, hogy teljesen eltűnik a textilből, nem vegyszeres, optikai fehérítőt nem tartalmaz, környezetkímélő termék. A zoldfulprogram.hu weboldalon a mosótojás részletes leírását ismerhetjük meg, illetve a helyes használatáról is olvashatunk. Itt azt is megtudhatjuk, hogy nem tanácsos a használata 60 fok fölötti mosásnál, illetve különböző hasznos tanácsokat szintén kaphatunk.