Nem okoz csalódást a vinyl padló

A modern lakások kiépítésekor, már kifejezetten nagy hangsúllyal esik latba a padlószerkezet okos burkolása. Ezt még nem feltétlenül mondhattuk el néhány évtizeddel ezelőtt, amikor kevésbé a tartósság volt a figyelem középpontjában, mint inkább a minél előbbi használhatóság. Természetesen ez nem jelenti azt, hogy rossz munkát végeztek a készítők, mert az akkori kor legmodernebb technikai megoldásait alkalmazták. Ma ez a különböző laminált- és szalagparketták mellett, a vinyl padló.

Ezeket a típusokat meleg burkolatnak nevezzük, mert ellenben a csempékkel, ugyanis általában faanyagokból készülnek vagy legalább olyan hatást kelletnek. Az elmúlt időszakban hatalmas fejlődés ment végbe ezen a téren, így sorra jelennek meg az újabb változatok.

Ami a vinyl padló mellett szól főként, az ellenállósága és vízzel szembeni 100 %-os rezisztenciája. Ilyen módon nem kell attól rettegnünk, ha véletlenül kiborul egy pohár vagy vödör víz a parkettára, hogy az egyszer csak felpuffad, megdagad. Ami a vinyl padló lerakását illeti, arra több megoldás létezik. Ezek között megemlíthető a ragasztásos vagy a klikkelős módszer

. Mindkettő tökéletes eredményt ad, esetleg az árakban van némi eltérés, ami gyakran meghatározó, hiszen nagyobb felületek esetében elég komoly kiadásokkal számolhatunk egy lélegzetvételre. A vinyl padló ugyanakkor teljesen megéri az árát, mert sok éven keresztül kiszolgál bennünket. Ha az összepászító változat mellett határozunk, akkor ha megunjuk, csak annyit kell tennünk, hogy felszedjük és mehet a helyére más.