Széleskörűen használható a grapefruit mag

Sok ember kedveli a természetes vagy természetközeli szereket. Legtöbben a gyógyszerek mellékhatásaitól tartanak és ezért döntenek a grapefruit mag természetes fertőtlenítő hatása mellett. Ez a hatás többfajta baktériumra, gombára és vírusra terjed ki.

A grapefruit mag jótékony erejét Dr. Csabai Zsolt Phd. behatóan tanulmányozta 1986-ban és a fejlesztések eljutottak a szabadalomig. Azóta számos hasonló termék látott napvilágot hazánkban, de az eredeti minőséget csak ezen receptúra alapján készültek tudják nyújtani. A glicerinben oldott grapefruit mag, részben a magból préselt anyagokat, részben pedig a gyümölcshús egyes részeinek kivonatát tartalmazza, meghatározott eljárással.

Külső és belső használata egyaránt javallott. A belső használat esetében fontos odafigyelni, hogy némely gyógyszerekkel egyidejűleg használva kölcsönhatásba léphet, ugyanis a grapefruit mag, hasonlóan az elfogyasztott gyümölcshöz vagy annak levéhez, csökkentheti bizonyos gyógyszerek felszívódását. Külső használat esetén nincs ilyen korlátozás. Külsőleg általában körömgombára lehet töményen, hajkorpára pedig kevés vízben hígítva használni.

A grapefruit mag készítmény keverhető fürdővízbe, krémekbe, olajba és vízbe is. Kiváló zöldségek, gyümölcsök fertőtlenítésére is, valamint a befőttek tartósságának megvédésére. Akár tartósítószerként is alkalmazható. Széles spektrumú felhasználhatósága miatt a grapefruit mag készítmények a természetes házipatika részét képezhetik. Mindezek miatt és az egyszerű felhasználás okán sokan kedvelik. Mindenképp érdemes elolvasni a termék mellett található utasítást és betartani a pontos adagolást.