Tippek a kemoterápiás paróka kiválasztásához

Ha valakinél tumort diagnosztizálnak, előfordulhat, hogy kémiai kezelésre lesz szüksége. Az előírt gyógyszerektől függően, az egyik mellékhatás lehet a hajhullás. A haj elveszítése nehéz, különösen a nők életében. A jó hír az, hogy ez a probléma megoldható a kemoterápiás paróka használatával. A rengeteg lehetőség közül kiválasztani a megfelelőt nem könnyű.

Van néhány tipp, ami segíthet megtalálni azt a póthajat, amit a hölgyek szívesen viselnek majd. A kezelés megkezdése előtt érdemes készíteni egy szelfit, ami megörökíti az aktuális frizurát. Ezután le kell vágni egy tincset a hajból. Ez később segíteni fog megtalálni a természetes hajszínnek megfelelő kemoterápiás paróka színét.

Az, hogy valaki milyen árnyalatot választ, személyes kérdés. Bárki lehet kalandvágyó és kísérletezhet egy kicsit. A parókákat úgy kell ápolni, mint a saját természetes hajat. Kulcsfontosságú a gondoskodás. Szerencsére, a kemoterápiás paróka gyártók konkrét utasításokat adnak a felhasználóknak az ápolásra vonatkozóan is.

Sok nőnek és férfinak a hajhullás a rákkezelés egyik legmegrázóbb része. Ezeknek az embereknek egy kis extra kényelem és boldogság hozzáadása az életükhöz segíthet abban, hogy jobban érezzék magukat. Itt jön a képbe a kemoterápiás kendő, ami hajtóerőt jelenthet abban, hogy segítsen egy személy önbizalmának újjáélesztésében, továbbá a hűvös fejbőrt melegen és kényelmesen tartani.

Mi az a kemoterápiás kendő?

Pontosan az, aminek hangzik! Olyan kendő, amit a kemoterápia miatt hajhullásban szenvedőknek terveztek. Ezeket kifejezetten a rákbetegek igényeit szem előtt tartva hozták létre és készítették el. Olyan elemeket foglalnak magukba, mint a kiváló illeszkedés, a minőségi anyag és az általános kényelem biztosítása a fejen. A piacon kapható kendők sokasága miatt, nehéz lehet megtalálni a legjobb modellt. Nem árt tehát pár dolgot szem előtt tartani a vásárlásnál. Melyek ezek?
Az illeszkedés kiemelten lényeges tényező

Ez az egyik legfontosabb dolog, amit figyelembe kell venni, amikor kemoterápiás kendőt keresünk. A legtöbb ember olyan terméket szeretne, ami teljes fejfedést biztosít. Ez azt jelenti, hogy a kendő elég mély ahhoz, hogy a teljes hajvonalat és a tarkót eltakarja, így a hajhullást elfedje, illetve biztonságos, kényelmes illeszkedést eredményezzen.

Az anyagok sem mellékesek

A kendők különböző anyagokból készülnek és nem mindegyik egyforma. A kémiai kezelések során, a fejbőr nagyon száraz és érzékeny lehet, ezért a puha, nyugtató hatású anyag elengedhetetlen. Az is jó ötlet, ha könnyen ápolható anyagokból, például pamutból és bambuszból készült darabokat keresünk.
A divatot itt sem szabad hanyagolni!

A hajhullást elfedő kiegészítőknek többnek kell lenniük, mint csupán kényelmesnek. Magabiztosságot és erőt kell adniuk. Ezért olyat tanácsos keresni, amelyik megszólít minket. Válasszunk egyet a kedvenc színünkben, esetleg olyat, amelyik szórakoztató és egyedi díszítéssel rendelkezik. A sokféle választási lehetőség közül, biztosan találunk majd egy csinos sapkát vagy kendőt, amit még akkor is viselhetünk, ha visszanő a hajunk.

Hogyan találjuk meg a megfelelő színt?

Miért tűnnek bizonyos színek egyes embereken gyönyörűnek, másokon pedig unalmasnak? Mindannyian tudjuk, hogy nem könnyű feladat a számtalan színben kapható termékek elsöprő választékát végigvenni, majd eldönteni, hogy melyiket vegyük meg. Az arcbőrhöz illő színek kiválasztása olyan érzést kelthet, mintha ruletteznénk: néha nyerünk, néha veszítünk és nem lehet tudni miért. Szerencsére, a tökéletes szín kiválasztásának nem kell a szerencsén alapulnia.
Fontos megjegyezni, hogy a kedvenc színünk csupán egy kiindulási pont.

Mivel mindannyian mások vagyunk, kísérletezni kell, hogy megtaláljuk a hozzánk leginkább illő árnyalatokat. Például érdemes különböző színű kemoterápiás kendőt az arcunkhoz tartani és egy barátunkat megkérni, hogy mondja meg, melyik színtől ragyogunk. Reméljük, segítettünk abban, hogy a kalapok és kendők vásárlása egy kicsit könnyebbé váljon! Bárhogy is legyen, mindig tartsuk észben, hogy a legjobb dolog, amit viselhetünk, az a magabiztosság!