Többféle kerti medence közül választhat

Hazánkban óriási hagyománya van a vizes sportoknak, ezért nem csoda, hogy kicsik és nagyok egyaránt odavannak a vízért, az ehhez köthető elfoglaltságokért. Bár kétségtelenül nagy élmény a strandon töltött nap, azonban a saját udvaron található és bármikor használható kerti medence szinte megfizethetetlen.

Ez ma már annyira népszerűvé vált kicsiny országunkban is, hogy számtalan formája fellelhető és megvásárolható, a fizikai és az internetes üzletekben egyaránt. Azoknak, akik csak alkalmankénti felfrissülésre vágynak, vagy nagyon pici gyerek van a családban, valószínűleg az olcsón beszerezhető és könnyen kezelhető felfújható, esetleg merevfalú kerti medence lehet az ideális választás.

Viszont azoknak, akik sportolás vagy egészségügyi okokból kifolyólag rendszeresen úsznak, érdemes hosszútávra tervezniük és amennyiben a pénztárcájuk lehetővé teszi, földbe ásott fém, beton vagy műanyag kerti medence vásárlását fontolóra venniük. Ezek a darabok ugyanis jelentős anyagi ráfordítást igényelnek, ám kétségkívül az udvar ékei lesznek éveken keresztül.

Bár óriási a különbség a fenti kerti medencék között, azonban egy közös vonásuk mégis van: ápolást, gondozást igényelnek és a vizet rendszeresen kezelni, karbantartani kell, ellenkező esetben ugyanis rengeteg bosszúságot fognak okozni. Amennyiben a gyűrűs vagy merevfalú Intex kerti medence mellett teszi le voksát, érdemes a SportSarok internetes oldalát felkeresnie, hiszen itt az óriási választék mellett, hasznos kiegészítőket, medence vegyszereket és fontos tanácsokat is találhat, amelyek nemcsak a vásárlást, hanem a gondtalan használatot is jelentősen megkönnyítik.