Útmutató az ínycsiklandó krumpli főzéséhez

Hogyan főzzük a burgonyát? Ez a kérdés triviálisnak tűnik, pedig egyáltalán nem az. Általában a legkönnyebbnek tűnő dolgokat a legegyszerűbb elrontani. A krumpli főzés egyszerű, de érdemes ismerni a szabályokat, hogy mindig tökéletes eredményt kapjunk. Mielőtt krumplit főznénk, el kell mennünk a boltba érte.

Itt vár ránk az első nehézség, a megfelelő fajta kiválasztása. A burgonya fajtájáról a csomagoláson vagy a bolti polcok feletti táblákon található információ. Érdemes megnézni ezeket, mert innen kiderülhet, hogy melyik típus, melyik ételhez jó. A krumpli főzéshez tanácsos mindig forró vizet használni. Ha hideg vízben főzzük, akkor az értékes tápanyagok nagy része egyszerűen elfő.

Másrészt, ha a burgonyát forró vízbe tesszük, gyorsabban megfő és nem veszíti el az értékes összetevőit. Forraljunk fel annyi vizet egy fazékban, hogy a krumplit, amikor beledobunk, ellepje. Majd főzzük a burgonyát puhára, általában 20-25 percig. A legjobb, ha a krumpli főzés közepes lángon történik és jó ötlet a fedő használata is.

Egy weboldal a modern hölgyeknek

A NőiTémák weboldala olyan, mint egy igazi XXI. századi nő, aki értékeli a hagyományt és mindent, ami a klasszikus, de nem fél a változásoktól, az újdonságoktól és az alternatív megoldásoktól sem. Teszi mindezt azért, hogy teljesebb, boldogabb és néha egyszerűen kényelmesebb életet élhess.

Divat. Szépségápolás. Egészség. Konyha. Baba-mama. Kapcsolatok és horoszkóp. Ezek a fő kategóriák a noitemak.hu portálon. Szeretnél lépést tartani a trendekkel? Akárcsak a noitemak.hu csapata.

Ezért érdemes inspirálódni a jól ismert divatházak és népszerű üzletláncok legújabb kollekcióiból, elgondolkodni az egészséges táplálkozás vagy a környezetbarát stílus elveinek megvalósításán, és végül kiválasztani a legjobb kozmetikumokat magunknak, ezúttal nem a reklámokat, hanem más felhasználók véleményét követve.

Látni fogod, hogy a noitemak.hu sem menekül a mindennapi problémák, döntések és kudarcok elől, amelyeket könnyebb feldolgozni, ha tudjuk, hogy ami velünk történik, mások is átélik. Értékes tanácsokat találhatsz az önfejlesztés kategória cikkei között.