A felhőtérkép bármikor elérhető

Amikor általában valaki nyaralni, táborozni, túrázni indul, azt olyankor teszi, amikor az idő alkalmas. A felhőtérkép remek alternatívát kínál arra, hogy tájékozottabb legyen ezen a téren. Folyamatosan frissülő adatokkal szolgál a képződésekről, valamint a várható csapadék útvonaláról. Az esős és zivataros időjáráson kívül, az aktuális hőmérsékletet, sőt, a szél irányát is megtekintheti.

Érdemes megemlíteni, hogy a felhő képződést a felfelé áramló levegő lehűlése eredményezi. A magasba tartó levegő anélkül hűl le, hogy a folyamat alatt hőátadás történne. A felhőtérkép rendkívül hasznos, ezért egyre többen keresik fel az alkalmazást. A felhők formáját, méretét, illetve kiterjedését a feláramlási folyamatok befolyásolják.

A meteorológia sokféle alakzatú felhőt ismer, természetesen nem mindegyikből hull csapadék. A gomolyfelleg nagy, vertikális kiterjedésű. A 7000 méternél magasabban keletkező képződményeket magas szintű felhőknek nevezik. Az alacsony szintűek 2000 m alatt keletkeznek, ilyen például a köd. A felhőtérkép által mozgó animált időjárási eseményeket láthat.

Első ránézésre kiderül, hogy merre derült az idő vagy hol villámlik az aktuális pillanatban. Tudni kell, hogy minél fehérebb az ábrán a grafika, annál vastagabb az adott felhőzet. A hőmérsékleti adatok Celsius fokban vannak feltüntetve. Lehetősége van a felső sarokban nagyítani és kicsinyíteni a képet. A felhőtérkép elkészítése az aktuális műholdkép alapján történik. Jól értelmezhető, ezért biztosan mindenki könnyen eligazodik.