A hibátlan bőr titka a koreai kozmetikumok használata

Pár éve még hitetlenkedve figyeltünk fel a Koreából érkező szépségcikkekre, de mára már nagyon sok helyen lehet ilyen termékeket vásárolni. Mostanra rengeteg üzletben beszerezhetőek a koreai kozmetikumok és igen kelendőek. Hogy miért? Mert láthatóan az ázsiai nők bőre hibátlan, gyönyörű és a világ többi részén is szeretnének a hölgyek magukkal ilyen csodát tenni.

A koreai nők nem arra figyelnek, hogy elfedjék az arcukon lévő bőrhibákat sminkkel, hanem inkább az okra fordítanak figyelmet és megszüntetik a problémát. Rengeteget foglalkoznak a bőrükkel, többlépéses minden este az arcápolási rituáléjuk, napközben pedig természetes a sminkjük.

A hagyományokra alapozva, a koreai kozmetikumok elkészítéséhez csak természetes összetevőket használnak, hogy olyan ragyogó és természetes megjelenésű bőrük legyen, mint felmenőiknek generációkon keresztül. Sokan úgy gondolják, hogy a jelenlegi arcápolás más mint a múltbéli, de igazából nincs különbség, hiszen az összetevők és az ápolási rituálé sorrendje is megegyező. A koreai kozmetikumok alkotói szelíd formulákat használnak, ragaszkodva az ottani hagyományokhoz.

A természetes alapanyagok között például lehet rizs, zöld tea, kurkuma, centella asiatica növény, bambuszkivonat, noni gyümölcs, propolisz, méhméreg, sőt, még csiganyál is. Ezek a termékek a sima, ragyogó és a szinte tökéletes bőr létrehozására összpontosítanak, minimális smink mellett. A koreai kozmetikumok ismert erőssége a bőrbarát kompozíció, természetes összetevőkkel, amelyek bármelyik nőnek elérhetőek.