Fa, kovácsoltvas vagy acél kerítés elem?

A mai napig a legelterjedtebb kerítés alapanyag a fa. De az elmúlt 10 évben egyre több kerítés készült valamilyen fémből. Érthető is az efféle kerítés elem népszerűsége, hiszen ez  tovább bírja, mint más kellék, és egy esztétikus, megbízható megoldásról van szó. A kovácsoltvas kerítések fel tudják venni a versenyt a fa elemekkel. Persze az sem meglepő, hogy még mindig a fa az első számú választás.
Egy klasszikus, otthonias külsőt kölcsönöz minden háznak. De aki már látott kovácsoltvas kerítés elem megoldásokat, az megfigyelhette, hogy extrémebb megoldásokról van szó, amik eltérnek a hagyományostól. Természetesen mindkettőt meg lehet csinálni rosszul is, főleg rossz alapanyagokkal és hozzá nem értő kezekkel, viszont a kovácsoltvas minden esetben tartósabb, mint a fakerítés. Aki tehát hosszú távra tervez, az csakis a kovácsoltvas kerítés elem mellett dönthet.

Ott van még a köztes megoldás is, az acél kerítés. Mit kell erről tudni? Mostanság egyre népszerűbb ez is, annak ellenére, hogy Magyarországon ez még egy újdonságnak számít.
Tökéletes alternatívát nyújt azoknak, akik tartós, problémamentes, de mégis elegáns kerítést szeretnének építeni. Ennek az egyik legfontosabb adottsága az alapanyagában rejlik, hiszen tovább bírja a strapát, mint bármi más. A kerítés elem remekül ellenáll az időjárási hatásoknak.

A kerítés, ami a megszokottnál tovább tart

Az is jó tulajdonsága a megoldásnak, hogy könnyű és egyszerűen felszerelhető. Sőt, a fakerítések kedvelőinek nagy örömére, már kétféle famintás színben is kapható ez. Sokan nem is veszik észre, hogy nem fa, hanem acél kerítésről van szó. Tovább bővíti az előnyök listáját a tény, hogy nem vetemedik. Tehát elfelejthető a kopás, rozsdásodás, kifakulás, törés és repedés.
Azt is szeretik ebben a tulajdonosok, hogy nem kell festeni, illetve a kliens által választott színben érkeznek házhoz. Nem kell minden évben napokat elpocsékolnia azzal, hogy festegeti és csiszolja a kerítését a tulaj. Illetve tovább bővül a pozitívumok sora tudva azt, hogy egyszerűen tisztítható. Aki földút mellett lakik, biztos örül ennek. Persze a fakerítésnek is megvannak az előnyei.
Amint az már említésre került, ez a klasszikus szépségével mindenki lenyűgöz. Egy szépen lefestett akác vagy tölgy kerítés egyszerűen csak javítani tud a ház összképén. Ami pedig ezen kerítés elem negatívumát illeti, az mindenképp az, hogy időigényes a karbantartása. Szükséges azt csiszolni, lakkozni és lazúrozni, évente legalább egyszer. Nem csupán sok időt őröl ez fel, de nem is olcsó.