A hibiszkusz tea jótékony hatásai

Manapság már szinte népbetegség a stressz és az ezáltal kialakult emésztési gondok, de nem kell aggódni, elsimítható a nyugtalanság és vele együtt a problémák is. A könnyed és kimondottan finom hibiszkusz tea segítségével megelőzhetjük a megfázást és a légúti betegségeket.

Mindemellett köptető hatású, segít az asztmás megbetegedésnél, vízhajtó, görcsoldó, gyulladásgátló, szabályozza a vérnyomást, támogatja a májat, antidepresszáns és még a rákos sejtek kialakulását is képes gátolni. Tele van vitaminokkal, főként, így regenerál és védelmez. Tehát a hibiszkusz tea alapjául szolgáló virág gyönyörű és rengeteg gyógyhatása is van.

Egy tanulmány szerint, ez a növény a koleszterinszintet is pozitívan befolyásolja, ezáltal véd a szívbetegségtől, az erek károsodásától és segít elkerülni a II-es típusú cukorbetegséget is. A hibiszkusz tea fogyasztása nemcsak télen, a hűvösebb időjáráskor ajánlott, amikor a vírusok kerülnek előtérbe, hanem mindennap ihatunk belőle, mert megvédi a testünket minden pillanatban.