A kosárcipő rendkívül strapabíró

Teljesen mindegy, hogy milyen sűrűn játszik valaki, a megfelelő csuka kiválasztása lényeges feladat. A kosárcipő beszerzésekor több szempontot is figyelembe kell venni. Az első a megfelelő méret. A sérülések elkerülésének érdekében, a lábbelinek tökéletesen kell illeszkednie a talphoz.

A termék egy kicsivel nagyobb kell legyen a talpnak a hosszától, így a lemért eredményhez javasolt hozzáadni 0,5 cm-t. A méreten kívül azt is figyelembe kell venni vásárláskor, hogy milyen talajon szeretne játszani. A kosárcipő talpa jó tapadást kell biztosítson abban az esetben, ha parketten lesz használva. A kültéri típus egészen más felépítésű. Az aszfalton vagy salakpályán a masszív súrlódásnak tökéletesen ellenálló modell érvényesül a legjobban.

Rendkívül fontos, hogy jól szellőzzön a lábfej, ezért célszerű a könnyű anyagból készített felsőrész mellett dönteni. A lábbeli magassága fontos tényező a kényelemérzet szempontjából. A kosárcipő kiválasztásánál figyelembe kell venni a játékstílust és a pályán betöltött pozíciót.